Blackout Top News

Točno godinu dana nakon što je nastupio u Stereu, Ajs Nigrutin vraća se na mjesto zločina. Beogradski reper, nekada član vrlo uspješne hip-hop trojke Bad Copy pozvan je da zajedno s kolegom Timbom uveliča četvrto izdanje Gillette Carnival Snowboard Sessiona što će se ove subote održati na Gatu Karoline Riječke.
Specifično po tome što se u cjelosti odvija na moru, natjecanje je to u kojem će i ove godine sudjelovati ponajbolji domaći i strani snowboarderi. Tim sportom bavi se i spomenuti stihoklepac koji je planirao predstaviti se Riječanima i u ulozi »bordera«, no na kraju je ipak odustao. Publika će ga vidjeti u »klasičnoj« ulozi – ulozi humorističnog »pretresatelja« urbane svakodnevice.
Odlučio sam da dasku ipak neću uzimati sa sobom. Staza je uska i ne bi bilo dobro da se slomim. Ja sam više za bordanje na planini. Visok sam 2 metra i to bi za mene bilo pogubno, rekao je Ajs, inače veliki ljubitelj tog snježnog sporta. Kad god može, uzme dasku u ruke, automobilom otputuje do željenog odredišta i uživa spuštajući se niz padinu. Nedavno je boravio u Francuskoj, a kaže da se uskoro sprema i u Sloveniju.
Zanimljivi su mi svi ekstremni sportovi. Valjda jer sam sada stariji, pa stalno tražim nešto novo. Ma, super je kad odeš na planinu, stisneš »gas« i onda pored tebe, recimo, prođe Englez odjeven u Batmana ili Supermana, dodaje reper koji sa Skajom Viklerom već neko vrijeme radi na novim pjesama. Novitete Riječani neće čuti, no moći će uživati u starim hit-singlovima, svojevrsnom megamiksu najpoznatijih Nigrutinovih uspješnica.
U zadnjih godinu dana više nastupamo u Hrvatskoj, nego li u Srbiji. Tamo je hip-hop malo stao i najbolje idu narodnjaci. Više nema televizije koja će ti pustiti spot, sve se svelo na turbofolk i pop-šminkere. Kod vas i u Makedoniji, stanje je, što se hip-hopa tiče, ipak bolje, mišljenja je glazbenik koji se nada dobroj posjećenosti u Stereo Klubbu.Comments are closed.


0