Blackout Top News

bolesna_braca

Bizzo Bodega je za stranicu Hip Hop Unity složio kratki osvrt na novi album Bolesne Braće, Veliki Umovi 21. Stoljeća. U nastavku posta pročitajte šta je Bizzo imao za reći.

Album smo radili dugo, gustali smo se I experimentirali tj radili pjesme kako nam je doslo, kako nas je zafuralo, bez ogranicenja samo na hip-hop, sto naravno ne znaci da smo ga se odrekli, hip hop nam je baza I kamen temeljac. Znaci reppali smo, pjevali, svirali I producirali, I trudili se da u zvuku bude drukciji od ostalih hiphop izvodjaca I izdanja.
Mozda ce sokirati slusatelje na prvu, pogotovo one koji su navikli na staru Bolesnu Bracu, ali isto tako sirimo raspon slusatelja, jer smo I sami oduvijek konzumenti I stovatelji hrpe glazbenih stilova, bilo da je to funk, elektronika, alternativa, rock, punk rock, funk rock ili hip hop, pa smo ovaj albumu radili pod utjecajem bandova koje smo slusali kroz zivot I mozda ce to ljudi skuzit, prihvatit ili ne al mi smo se osobno stvarno gustali snimajuci ovaj album. Sa Live bandom vrhunskih muzicara I gostiju na albumu koji su prosirena obitelj Bolesne Brace ,ovaj album je za razliku od proslog (Radio Fanfara) koji je bio savrsen za voznju autom, I kao da na tripu slusate ironicno sarkasticno bolesnu radio stanicu, ovaj album je radjen za Live nastupe, I kad se slusha uzivo zvuci jos glasnije, mocnije I s jajima. Gosti na albumu su Maya Azucena, Kristijan Beluhan, Edo Maajka, Ida Prester, Dino Dvornik, I par Rap legendi iz US. Pjesme su opet o temama koje nas svakodnevno okruzuju, od bracne nevjerice, dizanja kredita, frustracije starih muzicara koji pokusavaju napravit hit (nije autobiografska hehe), nabrijanih klinaca koji bi uspjeli u rap svijetu, o voajerizmu, zivotu u gradu, I mrznji prema politicarima..
Produkciju potpisuje Dooks (osim Majmun Chite koju je producirao Koolade), a Bizzo je zaduzen za ideje. Album je malo ozbiljniji, ali I stari fanovi ce sigurno doc na svoje., pogotovo na pjesmama Majmun Chita, Operi se, Mali Decko, I Utjeha kod Djurdje I Papak. . Radili smo kao I obicno album sa 15 singlova, makar ima 12 pjesama hahaaa.. Cover I dizajn albuma radi ekipa iz Boze Sacuvaj, I mislimo da ce bit zabranjen cim izadje!Comments are closed.


0