Blackout Top News

Uoči nastupa u Vintage Industrial Baru u Zagrebu 13.12., dobili smo još jednom priliku intervjuirati Smoke Mardeljana, trenutno jednog od najboljih MC-a u regiji. Pa krenimo redom! Usput dok čitate, pustite si ovu masnu traku s novog albuma..

Smoke! Nakon godinu dana nam opet stižeš, ali ovaj put nam predstavljaš svoj novi album – “Ja Repujem.” Hype oko albuma je masivan, a vidim da se još uvijek dobro drži val entuzijazma. Kako se ti držis, šta ima novoga u Smokeovom svijetu?

Poštovanje! Pa u suštini odmah nakon albuma sam se bacio na neke saradnje sa dragim mi prijateljima i kolegama. Prikupljaju se bitovi za novi album, tako da u suštini ništa novo i svašta novo.

U zadnjih nekoliko godina si sa glazbom proputovao cijelu Ex-Yu, od Ljubljane do Skopja. Kako ti je u Zagrebu, koja mjesta i ljude posjetiš kad nam dodjes u goste?

Obavezno dođem kod mog brata Noleta kad dođem u Zg isto tako sam obavezno kod ortaka kojima necu da navedem imena. Često odem u Masters, tamo se uvek vrhunski provedem svratim i do fortijevaca tamo repčuga pršti na sve strane. U suštini u Zagrebu imam baš brda ekipe i prijatelja, a i dosta mojih poštovaoca da ne kažem fanova.

Zna se da si velika Hip Hop glava, pa me zanima, šta Smoke sluša u zadnje vrijeme? A reci mi, ima li možda i hrvatskih repera koje voliš poslušati?

Možda me ljudi doživljavaju kao veliku rep glavudžu, ali ja to ne bih rekao za sebe imam još da naučim i u poređenju sa starijim glavama ne znam ništa, svakako da volim rep i da ga živim svaki dan, al imam još da naučim. Znam za Tram 11, Nereda i Stoku, Bahatija, Bolesnu Braću od malih nogu i to ako si sa Balkana, a slušaš rep moraš da znaš. Novi Pendrekov album je baš dobar rep, Tiborov Pacino 2 takođe..

Kad smo već kod hrvatskih artista, vidim da ti je Brka producirao mnogo pjesama na novom materijalu. Kako je došlo do te suradnje? Ko vas je spojio? Što ti je najbolje kod njegovih beatova?

Brku sam prvo čuo na sajferu sa Rimom, Dejom, Kandžijom, Toksarom i baš sam se oduševio njegovim versom da sam sledeći put u Osijeku rokao njegov deo u klubu Exit. Kasnije smo se čuli preko neta i dogovorili se da uradimo traku. Znam onda sam ja otišao u Vinkulju da radimo spot i tu smo se prvi put zvanično upoznali mada smo se već znali, to je bila formalnost.
Kod njegovih bitova gotivim to što je to pravi rep, masan baš kako treba i što odgovaraju mom uvetu.

Na Balkanu si stekao veliku popularnost i ne sumnjam da mozes suradjivati s bilo kojim producentom da hoces, ali mene zanima – s kojim bi americkim producentom htio napraviti traku? Primo, Pete Rock, ili pak neko drugi? Nabroji ih koliko hoces!

Naravno da bih voleo sa Primom i Pit Rokom da radim nešto. Također bih izdvojio Alchemist, al u suštini ovde na Balkanu obitava mnogo bitmejkera aždaja pa i ne tugujem previše za stranim producentima.

Glazbu na stranu, imamo upit od jednog tvojeg fana. Pita, imas li merch i gdje se moze kupiti? Hoces li nositi sa sobom Smoke majice za zagrebacke fanove?

Nažalost majice nisam još radio tako da se izvinjavam svima zbog toga. Svakako ću imati diskove za sve koji nisu mogli da naruče preko interneta.

Još jedno pitanje fana – naravno neizbježno: otkud ožiljak?

Od rođenja.

Za kraj, najavi nam svoj nadolazeći nastup u Vintage Industrial Baru 13.12. i što Hip Hop glave mogu očekivati od tebe!

Datum koncerta govori više od reči! Nadam se dobroj poseti kao i svaki put kad sam rokao u Zagrebu. Mogu da očekuju da ću dati sve od sebe!
Hvala.

Hvala tebi, Smoke. Evo vidite ljudi, radi se o jednom zaista opuštenom, skromnom čovjeku koji ima jasnu viziju sebe i toga što radi. Prošle godine smo mu ispratili nastup koji je bio fenomenalan, a ove godine ne očekujemo ništa manje, zato – vidimo se u Vintage-u 13.12.!Comments are closed.


0