Blackout Top News

General Woo i Blackout Radio Vukovar Vas pozivaju na proslavu 4. rođendana Blackout Rap emisije na Hrvatskom Radiju Vukovar i 4. rođendan Blackout Slavonija kolektiva. Rođendanski party ce se odrzati 5.11. s pocetkom u 22 h u vukovarskom klubu Quo Vadis na basement floor-u. Od glazbe cete moci cuti najbolje od Rap/R’n’B koje ce za Vas birati Dj Chule i General Woo + OPEN MIC. Ulaz je Free.

U nastavku posta pročitajte više informacija o Blackout Radio Vukovaru.

Hip Hop radijska emisija BLACKOUT VUKOVAR sa emitiranjem je pocela 14.10.2006. i do nedavna je isla u istom terminu i to subotom od 20 – 00h iz studija Hrvatskog Radija Vukovar. Novi termini su PETAK od 20 – 22h na frekvencijama Hrvatskog Radija Vukovar, NEDJELJA od 21 – 23h na frekvencijama Radio Brod-a te UTORAK od 20 – 22h na frekvencijama Gradskog Radija Osijek. Emisiju mozete pratiti i preko interneta u navedenim terminima na web stranicama navedenih radio stanica.
Od kako je krenula, emisija je dozivjela i male promjene sto se tice forme te je tako s pocetka bila podijeljena na dva dijela i to od 20 – 22h te od 22 – 00h. Prvi dio emisije bio je rezerviran za domace i strane hip-hop te RnB novitete uz cesta gostovanja te telefonska javljanja kako poznatih i afirmiranih tako i onih mladjih demo izvodjaca te dj-a, dok je drugi dio emisije bio rezerviran za DJ mikseve i promocije raznih mixtapeova.
Sada je stvar nesto drugacija tj. emisija ide samo u svom prvom dijelu dok je drugi dio, dio sa dj miksevima i mixtapeovima ukinut.
Glavna zamisao i ideja emisije je promoviranje Hip-Hop kulture ( glazbe i svih ostalih njenjih elemenata ) u cijeloj hrvatskoj a pogotovo u njenom istocnom dijelu. Covjek koji je zasluzan ili bolje receno zaduzen za cijeli taj projekt je Srdjan Cuk, siroj masi poznatiji kao General Woo ( clan legendarne hrvatske hip hop grupe Tram 11, te izvodjac koji iza sebe ima 6 izdanih albuma te mnostvo uspjesno odradjenih nastupa ). Nedugo nakon pokretanja emisije pridruzili su mu se i mladi zapresicki reper Buco aka Malidado, Kandzija,Dj Risbo XL ( Boris Maglaic ) i dj Chule (Dalibor Colakov) koji su ujedno i rezident dj-i Blackouta za slavoniju.
Osim radijskog emitiranja, Blackout Slavonija uspjesno organizira i hip-hop evente kako u samom Vukovaru tako i u njegovoj okolici.
Od vecih evenata izvan Vukovara mozemo istaknuti one u Osijeku, Orahovici te Slavonskom Brodu koji se u navedenim gradovima odrzavaju jednom mjesecno te ukljucuju cesta gostovanja dj-a ali i mc-a, kako domacih tako i stranih.
Od posebnog znacaja je i veliki hiphop festival koji se odrzava svake godine krajem sestog odnosno pocetkom sedmog mjeseca u Vukovaru, takodjer u organizaciji Blackout-a.
Festival je dosad odrzan tri puta a posjetilo ga je oko 15000 ljudi sto je izuzetno uspjesno za tako jedan “mladi” festival.
Za kraj nam preostaje jos samo pozvati Vas da nam se pridruzite na nekoj od vama dostupnih frekvencija te posjetite neki od nasih evenata jer tako i sami pridonosite razvoju hiphop kulture u samoj slavoniji a i sire.Comments are closed.


0