Blackout Top News

Zeleno Sonce

Zeleno Sonce je nastalo u Ljubljani kao radijska emisija dvojice zaljubljenika u funk/b-boy i sličnu glazbenu selekciju. Nakon godine dana na ljubljanskom Radio Študentu, pala je ideja o klupskom dogadjaju sa plesnom i čvrstom digging funk glazbom, na koju se može plesati svaki prvi petak u mjesecu.

U pola godine Zeleno Sonce je postao brend ljubljanskog klupskog događanja, na kojem su se osim funk, hip hop, b-boy, jazz i sličnih glava, skupljali i ostali žureri. U skoro 10 godina klupskog postojanja, u goste su doveli najveće europske funk dj-e i diggere poput Mr. Thinga, Dj Formata, Marca Hypa, Iana Whitefielda (Poets Of Rhythm), Floriana Kellera, Skamroka (Dusty Fingers), ruskog perfekcionista Anatolyja Ica, cijeli Vinyl Veterans crew, poljsku Soul Service ekipu i mnoge druge. Nakon pola godine eventi su im rasprodani što zbog glazbe, pozitivne vibre i izvrsnih gostiju, te zbog masa koje čekaju red za ulazak. Zeleno Sonce je postao mit u Ljubljani, a sad na želju zagrebačke ekipe dolazi i u Zagreb.

Za prvi zagrebački party pripremili smo prvoligaša i kralja izraleskog funk udruženja, jeruzalemskog diggera, groovera, arhivara, turntablista, dj-a i producenta Markeyja Funka, koji osim funka voli i psihodelične stvari. Na početku godine Markey je izdao svoj drugi album »Instinct«, inspiriranog filmskim zvukovima sedamdesetih. Markey je furao i različite emisije o funku i slično, kao što su »Soul Power«, »Mirrorland« i »Cross Continental Record Raid«.

Uz njega će se u Zagrebu predstaviti i glavni rezident ljubljanskog Zelenog Sonca, Udo Brenner, kojeg smatramo za jednog od najvećih kolekcionara funk ploča Balkana, a jedan je od dva tvorca Zelenog Sonca.

Da upotpunimo ovu cijelu funk sliku lokalnim snagama, ovom dvojcu će se priključiti i domaći igrač na vinilima, Soul Bader. Osim što je polovina DJ dvojca Soul Brothers, uz kolegu Werfta svaki tjedan srijedom na zagrebačkom Radio Studentu uređuje emisiju STANK! te je jedan od osnivača Hrvatske Funk Delegacije.

Prvo dvoje koji se jave sa svojim imenom i prezimenom na blackouthiphop@gmail.com osvajaju upad na subotnji event u zagrebačkom klubu Super Super.

Dodatne informacije doznajte putem Facebook eventa.Comments are closed.


0