Blackout Top News

Photo: Sasha Stankov

Phat Phillie je odabrao najbolje od domaćeg i regionalnog rapa iz 2016. u zadnjem Blackoutu. U studiju radija Student su mu se pridružili Žaegulj Zim, Sinke Fresh, Tone Tuoro & Hip Hop Unity ekipa. Poslušajte emisiju na linku ispod te provjerite playlistu i ostavite komentar.

PLAYLIST:
BURKY x GERALT IZ RIVIJE x KOOLADE – Nigga
TVRDOKOR – Sin City
GERALT IZ RIVIJE / ŽUGI / KALI / SCRIPTOR – Dnevnik Jednog Purgera
SINKE FRESH – Good Vibe
SOMA VUKOVA – Chillanje
BURKY x GERALT IZ RIVIJE x KOOLADE – Ravna Crta
DENIRO – Jednostavno Smo Takvi
BVANA – Manifest
BAKLAVA – Svemir
ŽAEGULJ ZIM x FLOWDEEP – Sad Se Ruši
GERALT IZ RIVIJE / SCRIPTOR / DJ BEROZMAY – 76
ONI – Rudnik
KRV ISTOKA / LUCID – Beton
LOBJE / TREMI / PENDREK / FAKIN – Fulao Si Kvart
EDO MAAJKA – No Pasaran
FRENKIE x KONTRA x INDIGO x ŠTUKA – Bratmoi
JUXXX – Bez Kontrole
SUICIDAL / KHAN – Ko Si Mi Ti
STUDIO FREESTYLE – ŽAEGULJ ZIM x TONE TUORO x SINKE FRESH
LIPI IVE – Hejt Trči Duboko
IMPLIED COMPLEX – Wolf Street
REZIDENT x KOLAK47 – NLOkventan
GERALT IZ RIVIJE – Hed Nod
TARGET x BRC – Sitni Lopovi

Share
Simon Crpic, Dean Mačkić, Admir Mehmedović, Butorac Petar liked this post

U srijedu, 18. siječnja, se u Vintageu (ZG) održao veliki Boom Bap koncert na kojem su nastupili zagrebački Geralt iz Rivije, Tibor i 40 Industry te Smoke Mardeljano iz Beograda u organizaciji Good Vibrationsa. Treba odmah na početku reći da je svakom organizatoru živa muka raditi bilo kakve evente u siječnju, što zbog rastrošnosti tijekom Božića i Nove godine, što zbog nadolazećih ispitnih rokova itd. Smatrao sam da je vrlo hrabar potez usred tjedna, sredinom prvog mjeseca organizirati Boom Bap event i mislio sam da Zagreb tome nije dorastao, kao ni proteklih godina – no prevario sam se. S toga mogu reći: kapa dolje organizaciji na uzetom riziku, a kao što ćete pročitati u nastavku članka (ili ako ste bili na samom eventu) svakako se dokazalo vrlo značajnim eventom za početak 2017. (Ako ste na homepageu kliknite continue reading za ostatak članka).

Share
Ivor Mikulčić Monky, Sara Medić, Dean Mačkić, Ante Zurak, Admir Mehmedović, Marin Šebalj, Marin Vujasin, Mislav Sirovina Sirko, Alik Iz, Anton Delić, Josip Runjić, Martina Harjaček, Mario Alić, Jerko Matković, Stipe Krajinović, Marko Markiz Labrović, Srđan Ćuk, Zlatan Hajlovac, Marko Drezga, Mislav Ptiček, Sebastijan Hleb, Branimir Kopecky, Grigorij Jefimovich, Nina Zubac, Nihad Turić, Tonka Simsova liked this post

Ulazimo u 2017. nogom kroz vrata s Riđijevim novim EP-om Čvarci Od Marcipana. U najavi smo svjedočili izvanrednom spotu i istoimenoj pjesmi, a kada je na svom fan page-u objavio track listu-u smo saznali da sa takvim line-upom producenata itekako možemo imati velika očekivanja. EP je produkcijom Koolade-a, Rinome, Myamoto Musashija, Uncle Denz-a, Strapazoot-a i Some1Else-a definitivno svjež ne samo za naše područje, nego usudim se reći i vani. Beat-ovi bengaju, razrađeni su, synthevi i samplovi su iskorišteni na originalan način i kao cjelina sa Riđijevim dosjetljivim rapom čine zaista sjajan EP.
Poslušajte i vi ako još niste pa sami prosudite.

Share
Dean Mačkić, Butorac Petar, Petar Požega, Kristina Harapin, Nina Zubac, Mika Minaj, Boris Jukanovic, Fadil Hodžić, Данило Сегић liked this post

Hip Hop Unity:

Krenulo je glasanje za Hip Hop Unity Nagrade za godinu 2016! Ove godine smo u cilju poboljšanja HHU Nagrada smo promijenili dvije stvari; način na koji se glasa i način na koji se biraju nominirani za Hip Hop Unity Nagrade.

Način na koji smo promijenili glasanje je taj da više nemamo dvojno glasanje u smislu FB glasanje i HHU portal glasanje pa se zbrojem glasova dobiva pobjednik. Od ove godine uvodimo jedinstveno glasovanje i to isključivo na Hip Hop Unity portalu.
Druga promjena je da više nominirane ne biramo samo mi iz Hip Hop Unity Uredništva već smo u cijeli proces uključili kolege iz raznih kolektiva, crewova i medija koji stvaraju Hip Hop kulturu u Hrvatskoj. Način na koji su nominirani je da je svatko od Delegata ponudio svoje prijedloge za svaku kategoriju, a prvih 10 koji su imali najviše prijedloga našlo se na listi nominacija za Hip Hop Unity Nagrade 2016. Ovim načinom nominirane za HHU Nagrade ne predlaže Hip Hop Unity već kolege i sa scene. Ove godine smo u pomoć pozvali kolege iz medija: Blackout i Mixeta, organizacije festivala: Drito iz Tvornice, Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele, organizacije evenata: Fat Kset, Rap Skillz i YEM te Hip Hop aktiviste iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba. Na ovaj način imamo realniji izbor nominiranih. Svake godine se trudimo Hip Hop Unity Nagrade učiniti čim transparentnijima i poštenijima.

Na vama je da glasate za svoje favorite u osam kategorija!
Glasati možete ovdje.

Share
Petar Perun, Domagoj Sojčić, Safet Wang Susić, Nikola Rajovic, Hip Hop Unity, Marko Šuša liked this post

Khan ulazi u 2017. godinu s novim kratkim videom i pjesmom, “Dišem S Njim”! Spreman za nove pobjede, pa provjerite!

Share


Nakon posljednjeg benganja s Funksterima u Tvornici kulture, General Woo je svoje fanove odlučio razveseliti s nastupom. Riječ je o nešto intimnijoj atmosferi u prostorijama kluba Sax. Nastup će se odviti unutar hip hop programa koji nosi naziv RUN SAX.

Uz Wooa u Saxu će biti i tri glave iz 40 Industryja. Riječ je o Pendreku koji je čest Generalov suputnik na pozornici. Uz njega nastupit će i Lobel koji će biti zadužen za zagrijavanje atmosfere, a od njega možemo očekivati svježe zvukove s novoizašlog EP-ja. Treća glava 40 ekipe koja će nastupiti u Saxu je DJ Bero Zmay koji će biti u svom prirodnom okruženju, odnosno nalazit će se za DJ pultom.

Datum je određen za 11. veljače. Start je zakazan za 21 sat, a ulaznica za ovo benganje iznosit će 25 kuna.

Event link: https://www.facebook.com/events/323405001393734/

Share
Dean Mačkić, Tonka Simsova, Igor Ivanović, Srđan Ćuk, Butorac Petar, Utonio Tony, Boris Jukanovic, Dino Sazdan, Lip Fi, Enes Muratagić, Elvis Pnishi, Ivana Grubisic, Stjepan Mileković liked this post

BROOM BAP naziv je za party koji promovira i potiče mlade rap nade Zagreba i šire a uz to promovira HIP HOP kao kulturu i sve što se uz nju veže. Pozivamo Vas da nam se i ovog puta pridružite na dobroj domaćoj cugi i na još boljem domaćem rapu, prijateljskom druženju i kvalitetnoj zezanciji.
Ovaj puta live će nastupati:
HOODIE
KILE
LSK a.k.a. Lazo Snare KIlla
IMPLIED COMPLEX
+gosti

Nakon nastupa za sve freestylere i zafrkante biti će organiziran OPEN MIC.
Upad je kao i uvjek FREE.
Weedimo se u Broomu(Opatovina 17).

Facebook event

Share

U Subotu 14.1. se u Studentskom Centru odvila zimska edicija Hip Hop/Street Art festivala Graffiti Na Gradele, koja je privukla masovnu zagrebačku publiku na mjesto zbivanja. Festival koji se inaće održava na Bolu na Braču u tzv. Bijeloj Kući je donio svoju toplinu u zaleđene krajeve glavnog grada. Na prvi pogled sam u SC-u odmah primjetio da ugođaj, pa čak i cijela prostorija podsjećaju na Bijelu Kuću, a atmosfera nije ni malo manjkala izuzev tome da smo svi bili zabundani. (Ukoliko ste na home page-u, za nastavak članka kliknite Read More).

Share

Kako je prvi album najavljen singlom Lekadol, tako je ovaj najavljen Metadonom, a kao što se da naslutiti po efikasnosti droge, radi se o boljem i jačem izdanju Tibora i Flowdeepa. Kad poslušate pjesmu, vidjet će te da se to i obistinilo, jer je Flowdeep nakon 2 godine neprestanog rada još više izoštrio svoj beat making skill, dok Tibor zvuči sigurnije, jače i nadmašuje svoj prijašnji rad glede igre riječi i deliveryja. Ukratko, rekao bih da je ovom najavom Pacino 2 u biti Pacino 1 na steroidima. Album je najavljen za 20.5., a vjerujemo da će do tad biti još singlova!

Share
Fankee Jankee liked this post

Damn son! Mlada snaga ZGB-a se probija na scenu sa masnom boom bap trakom koju je producirao već dobro znani Zaki. Ovi tinejdžeri su flow-om i lirikom daleko ispred svojih godina, pa se usudim reći da zagrebački rap ima svijetlu budućnost. Pandana ovim singlom i najavljuje EP pod nazivom “Iza Zastora.”

Share
Butorac Petar, Darko Lucy Brtan, Josip Pentek, Sven Štajduhar, Tonka Simsova, Dominik Humic, Safet Wang Susić, Bruno Waronig, Leon Ostojic, Fran Grubišić, Anica Malić liked this post
Page 1 of 44212345...102030...Last »