Blackout Top News

Istarski MC nam predstavlja svoj prvi video uradak, al ne onakav kakvog zamišljamo kad je u pitanju Abella Danger, već se radi o glazbenom spotu. Sjajno snimljenom spotu sa tematikom Fear & Loathing in Las Vegas u prekrasnoj Istri. Kad govorimo o Trapu, ova pjesma kvalitativno ne kaska ni za kojim artistom na našoj sceni, flow je na mjestu, beat je zaista izvanredan (Rinoma producirao), a lirika prikladna za takvu pjesmu. Poanta priče, ako volite domaći Trap, dajte ovome šansu, jer je zalaganjem i ovim spotom zaista zaslužio vašu pažnju.

Dame i gospodo, Danas je dan kada će nekoliko tisuća ljudi svjedočiti koncertu kakav nije viđen na ovim prostorima nevjerojatnih 15 godina. Nedavno smo imali i priliku kupiti remasterirano reizdanje prvog Tram 11 albuma na CD-u te po prvi puta na vinilu (buraz!). Svaka riječ je suvišna. Ovo smo izgleda svi čekali.

Slušate originalnu Kužiš Spiku verziju, koja se nalazi na legendarnoj DJ Pimp kompilaciji – Hip Hop Generacija 2000 (Stop Ovisnosti), koja je izdana ’98. za Menart.

Produced by Dash

Sada je 1:11, 11.11.2017., 1 i 1 nisu 2 već 11.

Shoutout i poštovanje goes to DJ Phat Phillie, Target, General Woo, Dash, DJ Pimp, Koolade, Frx, Bizzo & Baby Dooks, DJ Noki Nole, Stupni, Nered i Stoka, Sinestet, DJ Oli Dobolli, DJ Chill, TBF, Renman, gospodin Slavin Balen, Elemental, La Bla, 40 Industry, Macola (Red Records), i ostalim old school glavama iz naše regije, you know who you are… te ostatku Blackout ekipe kao i mojim dragim kolegama na Blackouthiphop.com!

Boiiiiiiiiiii

Kakav kaos, 5 sasvim različitih MC-a na traci i k tome zvuče dobro. Ovo je kao jedna od onih spontanih pjesama kada se hrpa zagrebačkih repera spoji na nekom sessionu i uzmu prvi beat koji im se svidi, pa na licu mjesta roknu tekst. Bar takav dojam ostavljaju. Beat je izvrstan, posebna pohvala za odabir soundova mladom Deepsixu iz Buntai-a.

Marljivo Jopa gradi novi Početak, kako životno, tako i glazbeno. Sve o tome možete saznati u pjesmi, a iz redakcije vam možemo reći da se radi o iznimno kvalitetnom uradku, što audio, tako i vizualnom. Jopin flow je na ovoj traci izvrstan i impresioniran sam kako dikcijom klizi preko tvrdog beat-a sa violinom koja reže kroz prsni koš. Poruka je emotivna, što nije neuobičajeno za Jopu, ali moram istići da je ovom pjesmom to vrlo dobro prenio slušateljima. Video je režirao i snimio sada već često spomenuti Sven Čustović, a k tome su mu u raznim drugim djelatnostima doprinjeli i Matej Jakopec, Wane Mikulić, te Tomislav Milić.

This is exactly what it means, exactly what it looks like!

Boom! Diyala je za Halloween izbacila fantastičan spot u režiji Filipa Filkovića Philatza. Diyala ovim putem najavljuje istoimeni album – World Raw 3. Produkcija na ovoj pjesmi očarava sa britkim synthevima, ubrzanim i oštrim groove-om, te masnoćom kakva priliči elektronskoj glazbi. U prijevodu totalno atipičnim soničnim izričajem za rap standarde, te komotno možemo reći da Diyala sa svojim rapom i sa producentom Masturbeator-om pomiče granice – pogotovo za Hrvatsku. Time nikoga ne omalovažavamo, već istićemo Diyalin momentum. Ako volite freaky, experimentalni rap, ovo je svakako nešto za vas!

Fresh Island Festival just got nominated for “Best Small Festival” on the European Festival Awards. Please take a minute to vote for us!

Vote Here

Novo izdanje ekipe iz Ebole. Funkin’ around.

LYRICS – GRGA, KURS, SKOLE
BEAT/MIX/MASTER – SOUND INPULS

Jarunska škvadra se ujedinila i snimila spot posvećen njihovom kraju. Glavni akteri su Sinke Fresh, Burky i naš hvaljeni producent Koolade. Sinke je svojim zadnjim EP-jem utvrdio svoj opušteni west-coast stil Hip Hopa, a možemo komotno reći da je to ovom pjesmom potvrdio i dosegao svojevrsni vrhunac glede tog izričaja u kontekstu domaće scene. Cijela pjesma plovi, od njihovih flow-va, do glatkih Rhodes akorda i kristalno čistog mixa. Da bi se dojam upotpunio, spot je produciran na zavidnoj razini u režiji Svena Custovica, uz pomoć tehničku pomoć Kneza i vrhunskom montažom Tibora, koji se zaista iskazao nekoliko zadnjih spotova. S takvim triom ne možeš pogriješiti, a zadnji dašak ljeta možete proživjeti upravo ovim spotom. A da bi stvari bile još bolje, pjesmu možete skinuti besplatno.


Hip-Hop Mreža je izbacila prvu Balkansku Hip-Hop instrumentalnu kompilaciju sa producentima poput Timbeta, Dasha, Marvela i drugih.

“Hip-Hop Mreža vam poklanja prvu Balkansku Hip-Hop instrumentalnu kompilaciju sa najpoznatijim producenatima i bitmejkerima sa ovih prostora i generacijamima koje dolaze. Hvala svima koji su pružili doprinos ovom originalnom i jedinstvenom projektu koji će sigurno uticati na mlade repere širom Balkana. Očekujemo da će mnogi inspirisani ovim instrumentalima napisati dosta rima i snimiti dosta pesama i nadamo se da neće zloupotrebiti ovaj materijal jer je on i dalje u vlasništvu autora. Ukoliko želite da ostvarite kontakt sa nekim od njih radi eventualne saradnje ili želite da koristite neki od ovih instrumentala možete nas kontaktirati na našoj oficijalnoj facebook stranici i mi ćemo pokušati da vas spojimo sa autorima. Zabranjeno je neovlašćeno korišćenje materijala sa ovog projekta bez dozvole autora jer na taj način kršite autorska prava i rizikujete da vaša pesma ili kanal budu obrisani. Unapred hvala! Veliki pozdrav od celog tima Hip-Hop Mreže.”

Cijeli “Museum” poslušajte ovdje.

Comments Off on Hip Hop Instrumental Compilation – “Museum”


Grupa Ebola izbacila je novu stvar pod nazivom “Skills”, jer u repu ko i seksu brzina nije skill.

Comments Off on Ebola – “Skills”
Page 1 of 47312345...102030...Last »