Blackout Top News

27-godišnji vinkovački reper Dejan Starčević DeYo, sa pisanjem prvih rima kreće 2000. godine. To je bio samo logičan slijed događaja u ovoj glazbenoj priči koja je započela godinu dana ranije.
Te „kobne“ 1999. godine DeYo je u društvu Daneta, tadašnjeg člana grupe Skroz Na Skroz, prvi puta kročio u prostorije VFM radija. Tom prilikom upoznaje Gidu i Žana, voditelje i urednike radijske rap emisije Black Thing, te Brku s kojim je u godinama koje su slijedile ostvario brojne suradnje, što u vidu pjesama, što u vidu nastupa.
DeYin susret sa Black Thingom iznutra, komotno možemo nazvati i „ljubavlju na prvi pogled“. Njegova ljubav i opcinjenost hip hop kulturom traje i dan danas. U međuvremenu je marljivim radom svoje ime upisao na kartu hrvatske underground rap scene. Iskustvo je sticao kao član nekoliko vinkovačkih rap grupa (Trik, ITD, Tek Tako) dok je danas član grupe Skroz Na Skroz.
Životni putevi su često zanimljivi, a ishodi im neočekivani. Tako je DeYo u redovima grupe Skroz Na Skroz zamjenio Daneta koji je odselio iz zemlje. Istog onog Daneta koji ga je prije 13 godina na neki način uveo u hip hop. Osim toga DeYo je odmjenio i Gidu te je zasjeo u stolicu urednika i voditelja Black Thinga.
Kao MC, iza sebe ima niz suradnji sa lokalnim reperima i reperima iz raznih dijelova Hrvatske. Snimio je i 3 videospota za pjesme: Origigi, Iz grada rocka i Samo Ljubav. Sva tri videa potpisuje Double B Studio, ex-The Original Film.

Navedene pjesme su skinute sa DeYinog nadolazećeg albuma. Iako je bio najavljivan i ranije, album Samo Ljubav će svjetlo dana ugledati početkom prosinca 2012. godine. Osim toga, moći ćete ga besplatno preuzeti putem Blackout Portala – www.blackouthiphop.com
Vokalni pečat na materijalu su ostavili Popay, Brka, Starča i Siky, za beatove zasluge idu Brki, Dirty Hairy-u, Daucu i Sikyu, dok je cijelu stvar scratch-evima zacinio Kool DJ Gido i Mr. Dirty Hairy!Comments are closed.


0