Blackout Top News

Blue note trip

Lounge bar Babbar 13/03/2010 ugošćuje Martijna Barhuis iz Amsterdama poznatijeg kao DJ Maestro. Martjin kao DJ Maestro u svrsi nastupa ne orijentira se na samo jedan muzički žanr s toga su njegovi nastupi jako cijenjeni u svijetu jer kombinacijom različitih muzičkih stilova kao što su bossa, jazz, funk, breakbeat i slični ide prema jedinom cilju a to je nezaboravna atmosfera na plesnom podiju.

Detaljniju biografiju DJ Maestra provjerite u nastavku posta.

DJ Maestro još je od tinejdžerskih dana bio fasciniran muzičkim svijetom, te već od rane dobi pokazuje veliki talent i želju za kreativnim radom koje je prvi put prezentirao svijetu svojim prvim albumom Mesmerize, album koji mu je otvorio vrata prema svjetskoj slavi.

Martjin je jednostavno bio prisiljen stvoriti album jer mu je postajalo sve teže i teže naći pjesmu sa dobrim grooveom, odlučio je složiti album sa pjesmama na koje su ljudi najviše reagirali za vrijeme njegovih DJ nastupa. Tako su neke pjesme bile napisane godinu prije izdavanja albuma dok neke su bile napisane samo dva mjeseca prije ali svaka je bila temeljito isprobana na nastupima. Nakon albuma Mesmerize slijedi suradnja sa Blue Note Records.

Blue Note Records slovi za jednu od najstarijih i najpoznatijih jazz izdavačkih kuća na svijetu osnovanu 1939. Maestro je bio zadužen da stvori kompilacijske albume koji predstavljaju povijest te izdavačke kuće te isto tako ne budu samo za ljubitelje jazz muzike već da ju u isto vrijeme približe mlađim generacijama. Produkt suradnje su tri kompilacije pod nazivom Blue Note Trip koje nailaze na odlične kritike kod publike i kod kritike. Nakon Blue Note surađuje sa Verve Records, EMI i Universal izdavačkim kućama.

Maestro je krenuo dalje upotpunjivati svoju kreativnost osnivajući svoju izdavačku
kuću Dig This! to mu je omogućilo da surađuje sa mnogim priznatim jazz muzičarima ne samo u studiju već i na live nastupima. Trenutno je pokrenuo svoju on-line jazz stanicu(radiojazz.nl) sa ciljem da dobiju radijsku koncesiju do kraja godine.Comments are closed.


0