Blackout Top News

Od izdanja Došinog dugo očekivanog albuma Memento Mori prošlo je već nekoliko mjeseci, a poslije singlova Fuknte sredince u zrak i Iz ulc Lublane, Doša nam predstavlja najnoviji spot za treći singl s albuma. Režiju potpisuje Zeds.

Dvostruki album, koji sadrži 26 pjesama, možete naručiti na stranici Datura Records.

Ako još niste čuli za Došu, u nastavku posta pročitajte više o jednom od najboljih slovenskih rap artista i producenata, a također i o jednom od veterana na slovenskoj hip hop sceni, iako mu je tek 26 godina.

Vladimir Kosović poznat pod imenom Doša, slovenskoj hip hop sceni predstavio se već krajem 9devedesetih godina u grupi Da II Deuce, koju je osnovao s raperom/producentom Anžetom Kacafuro – Cazzafura. Prvi put su se Da II Deuce pojavili na slovenskoj hip hop kompilaciji Five minutes of fame – Za narodov blagor s pjesmom Dost vas mam. Ista skladba uvrstila se na međunarodnu hip hop kompilaciju Speaking in tongues, a također je bila uključena i u filmu Birthday girl s Nicole Kidman i Benom Chaplinom. Da II Deuce su se kao grupa zadnji put pojavili na kompilaciji Lublana: Podtalno s pjesmom Glej jih na kojoj je surađivao tada još ne tako poznati Zlatko.

Talentirani raper i producent Doša kasnije se pridružio ekipi Sami norci, koju osnovao raper Nikolovski. Doša je kao raper i producent surađivao pri snimanju Nikolovskovog prvog albuma Vse ob svojem času. Zadnjih godina slijedile su brojne suradnje sa slovenskim glazbenicima kao što su Zlatan Čordić – Zlatko, Dravle Records, Klemen Klemen, Maya, Jadranka Juras i Siddartha. U ovim suradnjama Doša se dokazao kao odličan producent, ne samo hip hop, nego i drugih glazbenih žanrova.

Zbog tog rada na drugim albumima, njegov prvi album čekali smo skoro desetljeće, ali Memento Mori je u devetom mjesecu 2010 ispunio sva očekivanja. Doša je osnovao vlastitu izdavačku kuću Datura Records i na njoj izdao svoj prvi album, koji sadrži čak 26 pjesama.

1. Stopite naprej
2. Dve
3. Vse s svojim razlogom
4. Zakaj je tko
5. Skit
6. A še nisi slišu
7. Iz ulc Lublane
8. Nš eko
9. Še en dan
10. Računite na ns
11. Fuknte sredince v zrak
12. Lajf gre naprej
13. Drugač ne znam
14. Mudi se mi
15. Intervencija
16. Kar si mi
17. 1000
18. Vse kar sm slišu
19. Sanjač
20. Me poznaš
21. Anekdote
22. Gengsta bulšit
23. Memento mori
24. Iz ulc Lublane 2
25. Dokler bomo to pustil
26. V teh 26 letih  1. […] Norci, zašto se odlučio za svoju vlastitu izdavačku kuću Datura Records i izdavanje solo albuma Memento Mori, a i o mnogim drugim stvarima. Između ostalog,  možete čuti i nekoliko pjesama s tog […]


0