Blackout Top News

Večeras vas očekuje specijalno rođendansko izdanje jedine karlovačke hip hop emisije Fat Beat – slavi se devet godina emitiranja na Radio Karlovcu!
Kao i svake srijede, emisija starta u 21 h na 90,1 MHZ, a možete se uključiti i putem live streama.
U nastavku posta pročitajte kratku povijest ove emisije.

Fat Beat emisija osnovana je 2002. godine na Hrvatskom Radio Karlovcu i jedina je emisija u Karlovcu koja promiče hip hop kulturu. Nakon nekoliko pokušaja da se osnuje prva hip hop emisija u Karlovcu, Frantz konačno uspijeva to ostvariti u ožujku 2002 godine. Ubrzo mu se priključio i Independent te je 29. ožujka emitirana prva Fat Beat emisija na Radio Karlovcu, u starom terminu, petkom od 20:00 – 21:30h.

Nakon par mjeseci emisija dobiva novi termin, srijedom od 22h do ponoći, koji se prije nekoliko godina promijenio, te emisija sada ide i dalje srijedom, ali od 21:00h -23:00h. Nakon nekoliko promjena u uredništvu na samom početku emisije, današnji voditelji su: Frantz, Independent, Mean 25 i Stac.

Zbog svih aktivnosti Fat Beata, grad Karlovac je dobio na značaju kao dio Hip Hop i urbane scene u cijeloj državi i šire, a Fat Beat postaje više od same radio emisije. Do sada su održani koncerti grupa (Tram 11, One II Many, Stoka, Promili, Doppler Efekt, američka grupa „Arcane“, razni street jamovi, slušaone,
dvije hip hop tribine u gradskim knjižnicama. U organizaciji Frantza i Staca, povodom 5 godine emisije održala su se dva Fat Beat festivala sa preko dvadeset izvođača. 2007.g i 2009 g. izašla su dva glazbena internacionalna projekta pod nazivom Fat Beat mixtape Vol. 1 & 2 sa brojnim gostima iz cijelog svijeta. U sklopu live promocije Fat Beat Mixtape Vol.1 održala se i prva modna hip hop revija u Karlovcu. Voditelji DJ Independent i Mean25 bili su ujedno i DJ-i na svim Fat Beat partyima i koncertima, te su zasebno dvije godine redovito održavali Hip Hop/Rnb večeri u gradu Karlovcu.

Uz dugogodišnje aktivnosti od samih početaka, Frantz je također bio u organizaciji koncerata poznatih američkih izvođača u Zagrebu: Delinquent Habits u klubu Kset, Big Shug (Gang Starr Foundation) & Edo G & Special Teamz,Akil The Mc (Jurassic 5) & The Beatnuts u klubu Aquarius. Organizacija koncerata sa
zagrebačkim kolektivom ill Vibe, u razdoblju od 2008 g. do 2010 g. u klubu Masters u Zagrebu, koncerti i Dj večeri: One Be Lo (USA), Cesar Comanche (USA), J-Live (USA), Freestyle Of Arsonists (USA), Dj Frank Costa (UK) i Planet Asia (USA) u klubu Sirup u Zagrebu. Uz koncerte u Hrvatskoj članovi Ill Vibea DJ Big Sale i Frantz obišli su nekoliko puta Europu sa izvođačima: Akilom iz grupe Jurrasic 5, Planet Asia (Cali Agents/GCM) i The Beatnuts.

U emisiji su gostovala sva značajnija hrvatska hip hop imena, te su se konstantno radili intervjui s hrvatskim i povremeno s američkim izvođačima kao što su Delinquent Habits, Ill Bill (La Coka Nostra/ex Non Phixion), Q-Unique (ex Arsonists, Rocksteady Crew), DJ Dice (ex Das Efx/Redman), Camp Lo, Big Shug (Gang Starr Foundation), EDO G, Doujah Raze i Arcane. Osim poznatih izvođača, Fat Beat je dao priliku i onim manje poznatima, te demo grupama da se prezentiraju na radiju i Fat Beat koncertima.

Fat Beat također stoji kao podrška za prvi karlovački hip hop album snimljen u Stac Studiu pod nazivom „Original“ karlovačkog MCa Daria Šančića – D.R.C. a album će izaći u svibnju 2011 g. sa brojnim gostima sa hrvatske Hip Hop scene.

Uz Fat Beat emisiju prilično se razvila i hip hop kultura u Karlovcu. Zahvaljujući novoj i boljoj frekvenciji Radio Karlovca 90.1FM emisija se zadnjih nekoliko godina čuje i u Zagrebu te u ostalim dijelovima središnje Hrvatske, ali i u cijelom svijetu, zahvaljujući prijenosu uživo preko interneta na www.hrk.hr što je pridonijelo još većoj slušanosti emisije Fat Beat.

Povodom 9. godišnjice emisije održat će se promocija prvog karlovačkog hip hop albuma krajem svibnja u Karlovcu sa raznim gostima uključujući i one koji su na albumu.

Ekipa Fat Beata zahvaljuje svim slušateljima, suradnicima, svima koji su na bilo koji način pomogli oko emisije,
svim gostima na radiju i izvođačima na partyu.

Stay Tuned!Comments are closed.


0