Blackout Top News

Energy Union je projekt osmišljen s ciljem poticanja mladih, ali i donositelja odluka, na usvajanje ideje inteligentne energije. Inteligentna energija znači očuvanje energije, te njenu proizvodnju iz ekoloških i obnovljivih izvora.

Projekt će tijekom 2009. i 2010. posjetiti 24 grada u 12 europskih zemalja, a u Hrvatskoj će biti predstavljen 13., 14. i 15. svibnja. Bogat glazbeno-vizualni program s nastupom legendarnog Coldcuta, te trenutačno jednog od najpopularnijih producenata na sceni, Martyna, održat će se 14. svibnja u klubu Boogaloo u Zagrebu, a samo dan kasnije i u Stereo Dvorani u Rijeci. Osim večernjeg programa, u Zagrebu će se održati i dnevni program s okruglim stolom na temu “Budućnost je obnovljiva”, te informativnim programom na Gornjem gradu. O detaljima programa u nastavku posta!

13. svibnja:

 prvi dan, u četvrtak 13. svibnja, ideja inteligentne energije promovirat će se putem dnevnog programa koji će se održati na Gornjem gradu u prostoru čekaonice uspinjače, te na samom Strossmayerovom šetalištu, a osim Gridio interaktivne instalacije i Energy Union info štanda, u sklopu programa će nastupiti i confusion DJ-i, te Matt Black iz Coldcuta.

Program:

ČETVRTAK, 13/05/2010 // STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE / ČEKAONICA USPINJAČE – Gornji grad, Zagreb
17:00 – 22:00 // besplatan program

nastupaju: Matt Black (Coldcut) i cfsn DJ-i
Energy Union Intelligent Energy info štand // Gridio interaktivna instalacija (BrightonArt) // besplatne ulaznice za Boogaloo

14. svibnja:

– Dnevni program:

 drugi dan, u petak 14. svibnja, održat će se okrugli stol u organizaciji Zelene Akcije – nevladine udruge za zaštitu okoliša i članice Friends Of The Earth International, na kojem će predavanje održati brojni predstavnici institucija i vlasti.

Program:

Petak, 14/05/2010 // DVORIŠTE MATICE HRVATSKE – ulaz sa Strossmayerovog trga 4, Zagreb
17:00 – 20:00 // ulaz besplatan

“Budućnost je obnovljiva” – okrugli stol u organizaciji Zelene Akcije
17:00 – 18:30 govore:
Toni Vidan (Voditelj energetskog programa Zelene akcije), Dražen Šimleša (Institut društvenih znanosti ”Ivo Pilar”), Robert Pašičko (UNDP), Vedran Horvat (Heinrich Boell Stiftung), Robert Faber (nezavisni stručnjak za održivi razvoj), Matt Black (Coldcut), Stjepan Car (Končar Institut za elektrotehniku), Nikola Biliškov (Institut Ruđer Bošković) + druge institucije i predstavnici vlasti.

18:30 – 19:30 pitanja publike

U slučaju kiše, program se seli u veliku dvoranu Matice hrvatske!

– Večernji program:

U večernjem dijelu programa će u klubu Boogaloo nastupiti legendarni londonski duo Coldcut, te jedan od trenutačno najtraženijih imena svjetske scene elektronske glazbe, Martyn! Uz glavne goste nastupit će i confusion DJ-i, te Breakalicious kolektiv koji se nakon mnogo godina opet sastaje u originalnoj postavi. Za vizualizacije će se pobrinuti 4YourEye iz Beča, kojemu će se u live visual jamu pridružiti i sam Matt Black iz Coldcuta, te VJ ~polygon iz Zagreba.

Program:

Petak, 14/05/2010 // Boogaloo, Zagreb

confusion predstavlja:
ENERGY UNION
the 2010 Intelligent Energy Tour

COLDCUT (Ninja Tune / UK) Energy Union AV film
MARTYN (3024 / NL)
+
CFSN DJs (basta, dubway, feelipa, funk guru, phillipe)
BREAKALICIOUS DJs (herbal, labosh, qwerty, sergio, verbal)
MATT BLACK & 4YOUREYE live visual jam // VJ ~POLYGON (Zg)
GRIDIO – INTERAKTIVNA INSTALACIJA (BrightonArt)

start 22:00 // upad 35 kn u pretprodaji / 45 kn na blagajni kluba
pretprodaja u klub Boogaloo (na šanku), Prostoru (Mesnička 5) i Kingstonu (Radićeva 3)

15. svibnja

 Treći dan, 15. svibnja, pod organizacijskom palicom masa:krua, program se seli u riječki klub Stereo, gdje će uz Coldcut i Martyna nastupiti i domaćini, masa:kru DJ-i & VJ-i.

Subota, 15/05/2010 // Stereo Dvorana

masa:kru predstavlja:
ENERGY UNION
the 2010 Intelligent Energy Tour

COLDCUT (Ninja Tune / UK) Energy Union AV film
MARTYN (3024 / NL)
+
MASA:KRU DJs (Sven Nalis, Antwone, Garizla) // MASA:KRU VJs – lole.kee.bolek, Particle

GRIDIO – INTERAKTIVNA INSTALACIJA (BrightonArt)

start 22:00 // upad 35 kn u pretprodaji (Dallas Music Shop, Splitska 2a) / 50 kn na blagajni klubaComments are closed.


0