Blackout Top News

Za one koji možda ne znaju, Red Bull Music Academy je globalna muzička platforma koja kroz samu akademiju, radionice, festival i svoj sopstveni radio već 14 godina predstavlja mjesto na kojem se susreću mladi talenti i velika imena svjetske muzičke scene, mjesto učenja, prenošenja znanja i razmjene iskustava.

Potom je gost iz Hrvatske, hip hop producent Koolade, ispričao puno toga zanimljivog o tome kako je tekla njegova muzička karijera, od početaka u zagrebačkim klubovima 90-ih godina pa do danas kada ga proglašavaju jednim od najboljih dolazećih svjetskih producenata.

Nakon toga prešlo se i na praktični dio radionice, u kojem je Koolade prvo kroz jedan od svojih beatova pojasnio svoj način rada. Traku su protagonisti snimanja potom “razmontirali“, objašnjavajući proces stvaranja i snimanja pjesme, a sve to uz jako dobru interakciju i pitanja učesnika radionice. Sve u svemu: lijepo, ugodno i korisno druženje, a kako bi se sve začinilo dobrom zabavom poslije radionice je uslijedio i after party na kojem su nastupili Koolade, Audio InFunktion i Sterma.

Fotke provjerite ovdje.Comments are closed.


0