Blackout Top News

Na festivalu jakih, uz dozu katkad, priznajmo, lakih rima u velikom se stilu predstavilo 16 domaćih freestyle repera slobodnog stila. „Šikalo“ se iz glave, „rokalo“ se ravno u lice, „ubijalo“ se pogledom i repalo s podsmijehom u tih 15 brzopoteznih borbi za prestižni naslov prvog hrvatskog Red Bull MC Battle prvaka!

I tu priči nije kraj, već sljedećeg će nas vikenda prvak AdaM i prva mu četiri pratitelja predstavljati na regionalnom battlefieldu u Sarajevu. U vrlo izjednačenom finalu, nakon čak 5 rundi, odlični osječki bacač rima MC Rima posustao je pred 23-godišnjim samoborskim fast-flowing kreativcem, dok su se nastupom u polufinalu (i plasmanom na završni turnir) zadovoljili Toxz i Tobio.
Pod reflektorima osvježene Tvornice kulture blistala je Remi, suvereno vodeći MC-eve vrlo šarenih backgrounda kroz dvosatni show program pred 1000 posjetitelja. Povukla je vruća atmosfera i Kanđžiju, pa je Mr. Osjekanović pokazao zašto je baš on vodeći freestyler nove generacije (i proizvođač „koktela od rakije“!!!). Najbolji hrvatski hip-hop producent i autor svih Red Bull MC Battle beatova* Koolade guštao je u svakoj sekundi nastupa s gostom iznenađenja – da, došao je i Craig G, slavni američki „borac“ slobodnog stila, autor Eminemovih rima u kultnom filmu 8 Mile! Dobri duh hrvatskog hip-hopa, kralj etera i awesome dude DJ pultova, Phat Phillie činio je s Kooladeom i Kanđžijom sveto sudačko trojstvo i uživao u flashbacku – opet je, kao na njegovom početku, ’90-ih, ambiciozno društvo došlo odmjeriti oštrice jezika i misli. A mogli su ponešto i naučiti od velikih majstora zanata (General Woo, Priki, Burky…) koji su nastupali van konkurencije.
Čak je devet hrvatskih gradova bilo zastupljeno u Tvorničkom ringu: Osijek (4 natjecatelja), Zagreb (3), Rijeka (2), Split (2), Šibenik, Knin, Novska, Samobor i Donji Miholjac. Repanje je živo i ta scena neće se pognuti pred novokomponiranim valovima! Barem ne bez ispaljene riječi – duhovite ili grube rime (stilovi su i unutar freestylea različiti!), vještog napada ili ironične (verbalne) kontre.

Ljubitelji freestyle rapa (i vikend putovanja) mogli su se prijaviti za navijački autobus za regionalni finale, prvak je otišao kući bogatiji za Home Studio opremu, Reebok je „uljepšao“ naše adute za TOP 16 u Sarajevu, a onoga tko iz tog troboja nacija 22.10. izađe kao pobjednik čeka nastavak puta – Amsterdam, iskustvo Red Bull Studija i snimanje pjesme na beat svjetskog hit-beat-makera Kooladea.

Zagrebački battle nije gotov, još se traži i glas naroda – petoplasiranog će, naime, odabrati posjetitelji www.redbull.hr svojim lajkanjem (video clips kandidata pojavit će se ondje u utorak ujutro, a dotad pips & chips tj. kikiriki & koštice za četiri kandidata!). U igri su Suicidal, King Belaj, Trale Tracktor i Typical.

Galeriju provjerite u nastavku posta.  1. […] prilog sa zagrebačkog izdanja Red Bull MC Battlea. Fotke ste već imali prilike vidjeti, a još jedan set fotki možete provjeriti ovdje. Prilog sa […]


0