Blackout Top News

frenkie

Ova pjesma je predsingl Frenkijevog novog albuma koji je u finalnoj fazi izrade. Ujedno se radi i o prvom službenom izdanju čiju produkciju potpisuje Edo Maajka aka Big Head Beatmeyka.

Download: Frenkie – Noćna Smjena

U nastavku pročitajte detaljniji info o Frenkijevom novom albumu.

Jedan od najpopularnijih balkanskih repera – Frenkie, privodi kraju snimanje svog četvrtog, još neimenovanog albuma. Najočekivanije Hip Hop izdanje Balkana stiže nam još ove godine. Od početka 2009. vrijedno se radilo na pripremi albuma, koji će se u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj moći nabaviti krajem 11. mjeseca.

Većinu muzike na ovom albumu, kao i izvršnu produkciju će potpisivati Edo Maajka, što je još jedna novost na našoj Hip Hop sceni. Edo je naime posljednjih godina aktivno radio produkciju, i na novom Frenkijevom albumu će se premijerno predstaviti kao producent. Time su svoju suradnju na koncertnim binama, ova dva repera nastavili i u studiju, a rezultat ćemo čuti u još jednom albumu punom energije, direktnih rima, politički angažiranih tekstova, ali i tema kojima će se obratiti i mnogo široj publici. Frenkie je za ostatak albuma ukazao povjerenje bosanskim producentima, koji ni malo ne zaostaju kvalitetom onih najvećih. King Mire, Kontra, Rifle, Xcirey donose zvuk koji će obilježiti ovaj album. Probrana je muzika koja će podsjećati na tvrdi i energični rap devedesetih.

Upravo prvi single će predstaviti muzičku zrelost ovog repera i spremnost za najveće muzičke izazove. Pjesma “Tebi” je veoma uspjela mješavina sevdaha i rap-a, a na kojoj gostuje Damir Imamović, unuk neprevaziđenog Zaima, i jedan od najuspješnijih nositelja BH sevdalinke”, izjavio je Frenkie.

Spot za “Noćnu smjenu” je snimljen kao retrospektiva nekih od nastupa iz protekle godine i pripreme albuma, a i kao mali pogled na DVD koji će u dokumentarnom obliku izaći uz Frenkijev album u produkciji novoosnovane produkcijske kuće Yala Media. Ubrzo nakon toga stiže i spot za prvi single “Tebi”, sa Damirom Imamovićem.

Lista gostiju albuma je šlag na tortu. Pored Ede Maajke, na albumu će gostovati Remi, djevojka prepoznatljivog stila i glasa iz grupe Elemental. Tu je i iznimno talentovani reper u usponu Kandžija, koji predstavlja novi val hrvatskog Hip Hop-a, kao i Kontra iz Sarajeva. Ovaj put ostvarena je suradnja sa legendarnim njemačkim reperom PALone, čiji je Frenkie veliki poštovaoc. Gost iz Brooklyna je Masta Ace, legenda rap muzike za kojeg je Eminem izjavio kako mu je jedan od uzora. Masta Ace aktivan je od osamdesetih, te je ostavio svoj neizbrisiv pečat na Hip Hop kulturi. Album će obogatiti i neki od najboljih balkanskih DJ-a: Ahmaad, Venom, Phat Phillie i Soul.

Tracklist:
1. Intro ft. Dj Venom (prod. by Edo Maajka)
2. Noćna Smjena (prod. by Edo Maajka)
3. Haj to!! (prod. by Edo Maajka)
4. Tebi ft. Damir I. (prod. by Xcirey)
5. Chuck Noris Rap ft. Dj Soul (prod. by Edo Maajka)
6. Pametni i Bogati ft. Palone & Edo Maajka (prod. by Rifle)
7. Nerko ( prod. by King Mire)
8. Superfreak (prod. by King Mire)
9. Tri Kuma ft. Kontra & Kandzija (prod. by King Mire & Salsta)
10. Neutralno (prod. by Edo Maajka)
11. Šampion ft. Dj Ahmaad (prod. by Edo Maajka)
12. Živili ft. Masta Ace & Phat Philly (prod. by Edo Maajka)
13. Ne Žalim ft. Remi (prod. by Kontra)Comments are closed.


0