Blackout Top News

Nije često da iskreno možemo reći za jednu pjevačicu, ali u ovom slučaju to zaista možemo reći; Gabrielle je jedinstvena. S instantno prepoznatljivim glasom i dubokim riječima koje svaku pjesmu čine intimnom i osobnom.

Gabriellina karijera doživjela je nevjerojatan početak 1993., kada je osvojila glazbene ljestvice najboljim debitantskim singleom “Dreams”. 23godišnja klupska pjevačica iz južnog Londona bila je autsajder: nije imala tipični duboki glas kojeg biste očekivali od R’n’B pjevačice i bila je veoma osjetljiva zbog ozljede iz djetinjstva koja je uzrokovala probleme s okom. “Bilo je toliko djevojaka s boljim glasom i puno mršavijih od mene, da sam bila uvjerena da nemam šansu.” Ali pretvaranje mana u vrline je odličan trik. Povez preko oka učinio ju je vizualno upečatljivom i prepoznatljiv glas pridonijeli su njenom postanku najuspješnije soul pjevačice u Britaniji.
To je razlog zašto su glazbenici poput Daft Punk i Talvin Singh odabrali njene singlove za svoja remix djela.

Unatoč pauziranju od nekoliko godina između albuma Gabrielle se svaki put vraća s još većim uspjehom. U industriji gdje dugovječnost postaje sve rjeđa, njeni hitovi su nezaustavljivi: ‘Give Me A Little More Time’, ‘When A Woman’, ‘Out Of Reach’, itd. Uz trostruko platinasti album ‘Gabrielle’ i četverostruko platinaste ‘Rise’ i ‘Dreams Can Come True’ ne čudi da je tokom godina osvojila nekoliko prestižnih nagrada za svoj rad. Brit Awards za najbolji debitantski i najbolji ženski vokal, MOBOs za najbolji singl i najbolji album, a 2008. osvojila je Ivor Novello za kolekciju najboljih pjesama.

Sedamnaest godina od megapopularnog singla ‘Dreams’, period u kojem je nadživjela desetke imitatora njenog statusa soul kraljice, vrijeme je za novi album. Trenutno snima u studiju, vidno oduševljena kaže “Ne mogu dočekati da se vratim na scenu, zadnji live nastup sam održala kao počasni gost Al Greenu, vrijeme je da se vratim, to je ono što znam najbolje i ono što volim!”

Koncert će se održati u ponedjeljak, 26.10. u klubu Aquarius. Cijene ulaznica: 180 kn u pretprodaji.
Ulaznice potražite na blagajni kluba te svim prodajnim mjestima u sustavu Eventim.Comments are closed.


0