Blackout Top News

KVART / STARA KLAONICA / HEINZLOVA 66
SUBOTA, 11.02.2012. OD 21 SAT

Prvi veliki koncert od izlaska hrvatskog albuma godine!

Zagreb, 11. siječanj 2012. – General Woo, jedno od najvećih imena u povijesti hip hopa na ovim prostorima i vlasnik najboljeg hrvatskog albuma 2011. godine održat će u subotu, 11. veljače s početkom u 21 sat u Kvartu prvi veliki samostalni koncert od objave “Verbalnog delikta”.

General Woo na sceni je prisutan više od 15 godina tijekom kojih je potpisao neke besmrtne hip hop klasike i bio jedan od najzaslužnijih za proboj cjelokupne scene iz undergrounda. Od sredine 90tih kad su lansirani “Hrvatski velikani” domaći hip hop započeo je nezaustavljiv rast, a General Woo, prvo kroz Tram 11, pa od 2002. kroz solo albume, je odigrao ključnu ulogu u popularizaciji zvuka i odgoju generacije mladih MC-a.
Tram 11 su u karijeri objavili dva studijska albuma (kultne “Čovječe ne ljuti se” i “Vrućina gradskog asfalta”) i jednu kompilaciju singlova za koje su osvajali brojne glazbene nagrade među kojima posebno ističu Crnog mačka. Nakon raspada grupe Woo se vraća u Vukovar i započinje samostalnu karijeru, te pokreće Blackout Hip Hop radijsku emisiju na Radiju Vukovar. Prvi solo album – “Takozvani” – objavljuje 2002. godine, “Baš je lijep ovaj svijet”, album sa Neredom 2005., a “Krv nije voda” godinu dana kasnije.
Do novog albuma trebalo je čekati pet godina, ali sada je jasno da se isplatio svaki dan. “Verbalni delikt” najavljen je pjesmama “U trenutku istine” i “Znam” koje su bez zadrške napale sve na putu i dale naslutiti da je album tempirana bomba, a tome u prilog govorila su i mišljenja insidera koji su čuli album u stvaranju. U hip hop i općenito glazbenim krugovima krenule su priče o ubojitom novom materijalu koji ne štedi ni lijeve, ni desne, ni crne, ni crvene, ni plave, o materijalu koji će mnogima zapeti za uši i okrenuti Hrvatsku naglavačke. I sam izlazak ponudio je nešto nesvakidašnje. Album se mogao besplatno skinuti sa siteova regionalnog MTV-ja i uzrokovao pad servera već prvi dan. U slijedećih nekoliko tjedana oko deset tisuća fanova iz cijele regije downloadalo je “Verbalni delikt”, a kritika se natjecala u hvalospjevima. Diskografski presjek 2011. označio je album kao jedan od najboljih u protekloj, ali i posljednjih nekoliko godina.
“Verbalni delikt” je remek djelo” napisao je Velimir Grgić. Sale Dragaš u recenziji albuma zaključuje da ”Woo-ove rime grizu poput bijesnog Staforda kad napadne”, a Anđelo Jurkas piše “Sad je opasan, nadrkan, nabrijan, spreman za obračun jer nema kalkuliranja”. Ipak, više od konvencionalne kritike Woo i “Verbalni delikt” dobili su potporu publike, brojnih hip hop aktivista, DJ-a i radijskih urednika kao rijetko kada u povijesti diskografije na ovim prostorima.

Nakon odličnog starta vrijeme je za prvi veliki Woo-ov koncert na kojem će se, osim pjesama sa “Verbalnog delikta” moći čuti najveći hitovi iz 15 godina duge karijere. Generalu će se na pozornici pridružiti mnogi gosti kao što su Dirty Hairy, Lil Bear, Brka, Frenkie, Kandžija, Sett, Magellano, DJ Phat Phillie, Dj Chule i drugi.

Velika nam je čast što će Woo sa gostima nastupiti upravo u Kvartu. Novootvoreni klub smješten u staroj Klaonici u Heinzlovoj u nepunih je mjesec dana postao najzanimljiviji prostor u gradu koji oko sebe okuplja talentirane mlade kreativce, DJ-e, vizualne umjetnike, dizajnere, grafitere, glazbenike i stvara centar nove scene. Nakon uspješnih Dana D, JabbaTona, Majmunova, Studija 54 i jako dobro posjećene Nove u Kvartu naše želje i ambicije potvrđujemo bez sumnje najvećim hip hop spektaklom ove zime – koncertom General Wooa i gostiju.

Vrata Kvarta otvorit će se u subotu 11. veljače u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kn u pretprodaji, odnosno 65 na dan mogu se kupiti već od subote, 14. siječnja na službenim prodajnim mjestima:
Pepermint, Ilica 24
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Vlaška 44
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Caffe Bar Mrav, Sportska dvorana Trnsko, Trnsko 25a
Caffe Bar Mrav, Sportska dvorana Pešćenica

Za sve fanove osigurali smo i specijalan paket koji uključuje ulaznicu za koncert i CD”Verbalni delikt” po cijeni od 99,99 kn, samo u Aquarius CD Shopovima.

UPDATE: Dodane je službeni flyer za ovaj event.  1. […] uspješnih suradnji.Premijera spota “Ništa se ne mijenja” bit će i odlična najava prvog velikog koncerta kojeg će General Woo s brojnim gostima izvesti u zagrebačkom klubu Kvart 11. veljače.Spot […]


0