Blackout Top News

U riječkom Stereo klubu je prije desetak dana održan humanitarni koncert Hip Hop Za Edina na kojem su redom nastupili: Shorty & Choky, Fanatiks & Edin, Doki Dok, Elita Fam, General Woo, Kandžija i Medo. Tu su bili i brejkeri Fanky, Junkie’s i KBC, te DJ-i Kosta & Mrki uz voditeljicu Ivanku Mazurkijević.

Šesnaestogodišnji Edin učenik je Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci, i boluje od teškog oblika tumora: rabdomiosarkoma. U studenome ove godine Edin bi, sa svojom majkom, trebao ići na bolničko liječenje u Zagreb, poradi vrlo riskantnog zahvata vraćanja matičnih stanica u dječakov organizam. Za to liječenje, kao i za neophodne lijekove, potrebna su velika financijska sredstva koja njegova obitelj, u teškim životnim okolnostima u kojima se nalazi, ne može osigurati. Naime, dječakov otac je ostao bez posla kao tehnološki višak, majka je zaposlena na radnom mjestu spremačice, a imaju još jedno, mlađe dijete, koje ide u školu. Majčina plaća im je jedini izvor prihoda te ova divna riječka četveročlana obitelj jedva preživljava.

Iako je život već zarana pokazao svu svoju okrutnost i premda je Edin svjestan svog teškog zdravstvenog stanja, njegov optimizam, unatoč svemu proživljenom, i dalje ne jenjava: upravo je on taj koji tješi svoje roditelje u njihovoj boli, kao i drugu bolesnu djecu u bolnici. Veliki je ljubitelj hip-hopa i piše rap-poeziju.

Edinu i njegovoj obitelji možete pomoći donacijom na žiro račun u Erste banci: 2402006-3102018952Comments are closed.


0