Blackout Top News

confusion predstavlja:
Illectricity Interact
Cutting edge music & visual arts festival
26/11 – 04/12/2010, Zagreb

‘Illectricity Interact’ – šesti festival audio-vizualnih umjetnosti u organizaciji udruge Confusion, i u ovogodišnjem izdanju predstaviti će najsvježiju elektronsku glazbu te inovacije u klupskoj kulturi.
Ove godine, uz dodatak ‘Interact’ imenu festivala, pozabaviti će se temom interaktivnosti i provući je kroz gotovo sve svoje segmente. Tehnologija je sveprisutna u svakodnevnici i korjenito mijenja načine komunikacije, a namjera festivala je tu promjenu prikazati i u klupskom realitetu te dokinuti podjelu između proizvođača sadržaja i pasivnog konzumenta. Illectricity Interact nastoji posjetitelje uključiti u sve aspekte festivala – od promocije do samog programa, ali i krajnje evaluacije.

Festival će se održati od 26. studenog do 4. prosinca na različitim lokacijama u gradu: Pogon Jedinstvo (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade), AKC Medika, Klub Sirup, Kino Klub Grič i Net.kulturni centar mama. Osim glazbenog dijela, unutar festivalskog tjedna i zadnjeg vikenda organizirani su Videoskop te besplatne radionice i predavanja.

U nastavku potražite više informacija o ovom festivalu.

Glavna festivalska večer u Pogonu Jedinstvo je ono po čemu je Illectricity Festival i najprepoznatljiviji. Upravo u tom magičnom prostoru, na glavnoj festivalskoj večeri dosad su gostovali mnogi poznati klupski glazbenici kao što su: Rustie, Deadbeat, Jon Hopkins, D-bridge, Cooly G, Peverelist, Various Production, Jahcoozi, CLP, Al Haca, Mary Anne Hobbs, Klute te mnogi drugi. Taj će prostor i ovaj put biti mjesto prave audio-vizualne poslastice za zaljubljenike u modernu elektronsku glazbe, onu koja ‘reže rubove’.

Upravo zbog toga jedan od gostiju je i DJ Oneman kojeg je cijenjeni glazbeni časopis Pitchfork nedavno proglasio DJ-em godine. Oneman je trenutno jedan od najcijenjenijih DJ-a na UK bass glazbenoj sceni čija je posebnost u načinu na koji različite žanrove spaja u plesan i zanimljiv, a istovremeno veoma promišljen set.
U sklopu svoje svjetske turneje na kojoj predstavljaju zadnji album, Zagreb će posjetiti nizozemski trio Black Sun Empire, vrhunski drum’n’bass producenti i DJ-i, koji su se jednako uspješno ulovili i u koštac sa dubstepom. Njihova dosadašnja dva gostovanja pokazala su kako hrvatska publika itekako cijeni i voli jedinstveni zvuk ovih glazbenika.

Razlog zbog kojeg se tolika prašina digla oko Hot City, još jednih od gostiju glavne festivalske večeri, jest upravo njihova neodoljiva kombinacija starog i novog, urbani bass pristup inspiriran starim njujorškim houseom, 2-stepom, garageom i old skool raveom. Jedinstveni stil koji je osvojio publiku i muzičke krugove sa svojim plesnim ritmom i energičnom atmosferom.

Za vizualnu kulisu večeri pobrinut će se autori projekta MOE, video i svjetlosne instalacije, koja je već gostovala na nekim od ključnih europskih festivala vizualnih umjetnosti te osvojila nagradu na Danima hrvatskog dizajna. Na ovogodišnjem festivalu premijerno će se prikazati nova inačica, MOE 2, izašla iz kreativne radionice dizajnera Simona Morasi Piperčića i Vedrana Kolca. U duhu interakcije je i suradnja je sa modnim studijem I-GLE, koji je u više od deset godina djelovanja stekao kultni status među ljubiteljima dobrog dizajna. Modne dodatke studija I-GLE tako će osvojiti najbolji radovi na temu interakcije u videu, fotografiji ili sličnom mediju putem Facebook nagradne igre.

‘Illectricity Interact’ otvara se u petak 26. studenog u AKC Medika, gdje će se četiri zagrebačka glazbena kolektiva u duhu jamajkanske sound system clash tradicije boriti za najbolji prijem kod publike. Bassinvaders!, Kontrapunkt, DUBstepKLUB i confusion sukobit će se na pozornici svojom glazbom, a publika će svojim reakcijama odlučiti o pobjedniku.

Priliku mladim i neafirmiranim DJ-ima i producentima donio je peti po redu Nucomers natječaj koji će najboljima omogučiti da nastupe u klubu Sirup u subotu, 27. studenog.

Osim zabavne strane programa, Illectricity festival njeguje i onu edukativnu. Unutar festivalskog tjedna održat će se dvije glazbene radionice, u net klubu Mama i Pogonu – zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade, u suradnji s Freefloating kolektivom te Piece of Shh…, kreativnim inžinjerom Belgradeyard Soundsystema.

‘Videoskop’, međunarodni susret VJ-a, večer koja pruža sasvim drugačije kino iskustvo, održat će se po 8. put i to u Kino klubu Grič, u četvtak, 2. prosinca. Na ovom projektu, svaki VJ ima oko 8 minuta da ispriča svoju priču i predstavi se u sasvim drugačijem okruženju dok publika, zavaljena u udobna sjedala, gleda i uživa u video kolažima koje inače mogu vidjeti jedino u klubovima.

PROGRAM PO DANIMA :

Petak – 26. studenog – AKC Medika – 23h
ZAGREB SOUND CLASH

Bassinvaders! vs Kontrapunkt vs DUBstepKLUB vs confusion
U duhu jamajkanske sound system clash tradicije, po prvi puta u Zagrebu publika će moći navijati za najdraži zvuk uz pionire zagrebačke bass music scene. Pobjeđuje ekipa koja publiku najviše digne na noge i ruke, a reakciju će senzorima izmjeriti i vizualizirati VJ -polygon
Ulaznica: 30 kn do ponoći / 40 kn nakon

Subota – 27. studenog – Sirup – 23h
NUCOMERS NIGHT

iggy dub & Aeon + pobjednici nucomers natječaja: Foundation, Your Name, Pwnasonic, Elektro Pionir, Funphreak

Peti po redu natječaj za mlade i neafirmirane DJ-e i producente dovest će na scenu svježe snage koje će se ove godine po prvi put predstaviti u klubu Sirup. Osim ovogodišnjih nucomera, confusion je pozvao i dva DJ-a koja su već nastupila na nucomersima 2008. i 2009. godine, da odmjere snage sa novim nadama hrvatske klupske scene.
Ulaznica: 20 kn do ponoći / 30 kn nakon

Četvrtak – 02. prosinac – Klub Kino Grič – 20h
VIDEOSKOP

+ 16:00 – VIDEO FEEDBACK RADIONICA – voditelj: Izvanredni Bob (RS)

+ 22:00 – VIDEOSKOP AFTER PARTY – cfsn DJs

Videoskop je svojevrsni live video-session na kojem sudjeluju domaći i međunarodni VJ-i (Video Jockeyi). Svaki VJ ima oko 8 minuta da ispriča svoju priču i da se predstavi u sasvim drugačijem okruženju, a publika može, zavaljena u udobna sjedala, gledati i uživati u apstraktnim video kolažima koje inače mogu vidjeti jedino u klubovima.
Ulaz je besplatan.

Utorak – 30. studenog do četvrtka, 2. prosinca – net.kulturni klub mama / 18h
RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE

voditelji: Brighton, Examine i Davor O.

Confusion ulazi u treću godinu suradnje s Freefloating ekipom i poziva vas na kreativnu igraonicu za odrasle, na kojoj će sudionici prezentirati svoje audio materijale, razmjeniti iskustva vezana uz produkciju glazbe te naučiti mnoštvo novih produkcijskih trikova. Prijave i materijale šalju se na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com

Petak– 3. prosinac – Pogon Mislavova / Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11) / 19h
ABLETON RADIONICA

Kreativni inžinjer Belgradeyard Soundsystema i glavni producent Svetlana labela, Piece Of Shh… podijelit će male tajne velikih majstora produkcije u Ableton programskom software. Za ovo predavanje predznanje nije potrebno, besplatno je i svi su dobrodošli.

Subota – 4. prosinca – Pogon Jedinstvo (pored Močvare) / 23h
GLAVNA FESTIVALSKA VEČER

Nastupaju:
Hot City (Moshi Moshi Records, UK)
http://www.myspace.com/hotcitybass
Black Sun Empire (BSE Recordings, NL)
http://www.blacksunempire.com/
Oneman (Rinse.FM, UK)
http://www.mixcloud.com/oneman/
Piece Of Shh… LIVE (Svetlana Industries, RS)
http://www.myspace.com/pieceofshh
Robert Radamant LIVE (egoboo.bits, HR)
http://www.myspace.com/robertradamantsco
+ cfsn DJs
Video instalacija:
MOE 2 http://www.projectmoe.net/

Ulaznica 55kuna u pretprodaji / 65 na dan. Pretprodajna mjesta: Rockmark glazbena knjižara (Berislavićeva 13) i Prostor (Mesnička 5)Comments are closed.


0