Blackout Top News

13_Pepermint_Kazich_J_Dilla_FIN

S obzirom da je veljača već godinama “Dilla Month” u Hip Hop svijetu, bilo je logično da se prvi Kazich u 2014. godini posveti upravo njemu.

James Dewitt Jancey aka J Dilla aka Jay Dee bio je producent i MC koji je iz underground scene Detroita isplivao polovicom 90-ih sa svojom grupom Slum Village. Ubrzo nakon toga, zahvaljujući Q-Tipu, našao se u studiju s legendarnom grupom A Tribe Called Quest s kojom je radio na albumu “Beats, Rhymes & Life”. To je otvorilo vrata suradnjama koje su se od tada samo nizale – Busta Rhymes, Common, De La Soul, Erykah Badu, Talib Kweli i mnogi drugi. Njegov najveći komercijalni uspjeh iz tog vremena dogodio se 1997. kad je za Janet Jackson producirao “Got Til It’s Gone”, singl koji je kasnije osvojio nagradu Grammy.

Dilla je bio član i nekoliko kolektiva kao što su The Ummah, Soulquarians te Jaylib, njegov projekt s još jednim “MPC-mastermindom” Madlibom. Za života je izdao i nekoliko solo projekata, od kojih je naslavljeniji bio “Donuts”, eklektični album kojeg su i kritika i publika objeručke prihvatili. Nažalost samo nekoliko dana nakon izdavanja tog albuma, Dilla je preminuo od posljedica teške bolesti u svom domu u Los Angelesu.

Pridružite nam se ovog utorka 11.2. u klubu Pepermint (Ilica 24) gdje ćemo na Kazichu uživati u presjeku Dilline karijere, u režiji dvojice domaćih Hip Hop pionira – DJ Phat Philliea i DJ Bizze Bodege. Upad je Pepermint je besplatan do ponoći, a nakon toga iznosi 20 kn.

Happy birthday J Dilla (February 7, 1974 – February 10, 2006)  1. […] Kazich Plays Dilla @ Pepermint, Zagreb (11.02.) […]

  2. […] Kazich Plays Dilla @ Pepermint, Zagreb (11.02.) […]


0