Blackout Top News

11_Kazich_30_04_2013_A3

Jedno od najvećih imena u povijesti hip hopa, veliki Big Daddy Kane održat će u utorak, 30. travnja ekskluzivan klupski nastup na večeri Kazich u zagrebačkom Pepermintu!

Antonio Hardy, poznatiji kao Big Daddy Kane smatra se jednim od najvećih i najvještijih MC-a u povijesti hip hopa, rame uz rame s artistima poput Notorious B.I.G.-a, 2Paca, KRS-Onea, Jay Z-a i Rakima, a upravo je ovaj posljednji, Rakim, prema legendi odbio battle sa Kaneom. MTV ga je svrstao na 7. mjesto liste “Najveći MC-i svih vremena”, a ugledni magazin The Source ga smještava na 8. mjesto popisa najboljih liričara hip hopa.

Ovaj multitalentirani glazbenik, glumac i dobitnik Grammyja karijeru je započeo sredinom 80tih i vrlo brzo se etablirao kao jedan od najvećih izvođača “zlatnog doba” hip hopa surađujući s 2Pacom, Public Enemy, Biz Markiem, Kool G Rapom, Patti Labelle (na singlu “Feels Like Another One”) i Madonnom za čiju “Sex Book” je pozirao. Debi album “Long Live The Kane” objavio je 1988., a na njemu se nalazi singl “Ain’t No Half Steppin’”, jedan od najboljih rap singlova 80tih.

Početkom 90tih Kane osvaja Grammyja za hit “Back On The Block” u kojoj je surađivao sa velikim Quincy Jonesom. Negdje i u to doba počinje njegova suradnja sa Jay Z-em kojeg je Kane vodio sa sobom na turneje i davao mu šansu da nastupi pred većim auditorijem.

Gostovanje Big Daddy Kanea u Zagrebu sigurno ulazi među najvažnije hip hop koncerte ikad održane kod nas. Support na Kazichu će mu dati rezidenti večeri Phat Phillie & Bizzo Bodega.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn do 7. travnja. Od 8. do 30. travnja iznosit će 80 kn, a na dan koncerta na ulazu u Pepermint okruglo 100 kn.

Službena prodajna mjesta su Smart Shop (Tkalčićeva 12) i klub Pepermint (Ilica 24).

Share
Ana Milas, Lidija Toffolon, Zvonimir Mlinarević, Ivana Balić liked this post


  1. leaky boy on April 27, 2013

    kane is one of the greatest rappers of all time check out my new single


0