Blackout Top News

Pjesmu možete skinuti ovdje, a press release provjerite u nastavku posta.

Kid Pex, reper koji je široj javnosti postao poznat po proslavljenim hitovima u suradnji s beogradskim reperom Đusom, objavio je odmah na početku nove godine sasvim novi spot pod naslovom „Perestroika“. Riječ je o pjesmi koja kritički razmatra političke, društvene i socijalne fenomene današnjice.

„Zavađeni narodi“ i „virtualni snovi“

S objavom spota „Perestroika“ Kid Pex nije samo otkrio ime njegovog nadolazećeg albuma, koji planira objaviti na proljeće 2012. Štoviše, reper inače hrvatskog podrijetla u pjesmi otvoreno govori o nacionalizmu na prostoru bivše Jugoslavije („zavađeni narodi jer mržnja nas je vodila“), kritizira lutanje današnje mladeži u „virtualnim snovima“ te pretjeranu težnju prema materijalizmu. Na udaru se našla također i politika, kao i odnos društva prema njoj („jeftino nas kupiš, a još jeftinije padamo, a iza blistave fasade krije se Guantanamo).

Spot vrtili kao film sa svjetskim prvakom u boksu

Ideja samog spota bila je da na – mjestimice i provokativan način – oslika svaki otpjevani stih u pjesmi „Perestroika“. Tako je austrijska produkcijska kuća L.T. Productions okupila niz amaterskih i profesionalnih glumaca, a u snimanju spota sudjelovala su i neka poznatija lica poput Gogija Kneževića, aktualnog svjetskog prvaka u boksu u lakšoj kategoriji.

Novi album na proljeće 2012.

Kid Pex je dosad objavio dva albuma: jedan pod naslovom „Gastarbeiterlife“ (2008), a drugi je bio „Bečko čudo“ (2010), koji je svojevremeno uspio ući i u austrijske top-liste. U Austriji, ali i šire je sa zadnjim albumom, na kojem su gostovali reperi poput Targeta (Hrvatska) i Juicea (Srbija), uspio izgraditi svoju popularnost, a vrhunac medijske rezonancije izazvao je svojim sudjelovanjem u najpoznatijem austrijskom filmu „Mundl“.  1. borko on January 03, 2012

    premocan spot i jako dobar tekst! sve pohvale!


0