Blackout Top News

Boom! Novo ime Rijeke je Shegspir!! Od nikud nam se pojavio lirički potentni reper, u kombinaciji sa Flowdeep-om a.k.a. The Hardest Working Man In Showbizz. Ne samo da je rovinjski producent konzistentan, te iz projekta u projekt opravdava očekivanja, nego uvijek pronalazi svježa imena i kombinacije za naše zahtjevne Hip Hop uši. Shegspir je specifičan MC, kojem su bitniji feeling i igra riječi nego nametanje teških tematika ili story tell-a. On ima ugodan vokal, a primjećujem da svoju priču preferira isticati u detaljima i toku misli, umjesto da direktno obradi zadanu temu. Nije očit, a to mu je veliki plus.

Naravno, tek mu je prvi EP i još uvijek ima prostora za napredak glede intonacije i razgovjetnosti, ali to su sve stvari na kojima se može raditi pošto su temelji čvrsti. Tibor, koji međuostalima također gostuje na ovom projektu, je otkrio još jedan detalj o ovom MC-u što mislim da je vrijedno istaknuti. Tvrdi da ovaj dečko nikada prije nije izdavao pjesme, nego da je kalio svoje znanje, vježbao doma repat dok nije bio spreman izbaciti solidan projekt. To je dakle, napravio sa stilom! Ne mogu više naglasiti mladim MC-ima koliko je to zapravo bitno. NE brukat si kada si mlad i vruće glave, nego rađe ostani doma i vježbaj dok nemaš konkretnu ideju o tome što ćeš napraviti.

Dosta o tome, bilo bi red da kažem dvije-tri o samom projektu. Flowdeep nam je pokazao svoju svestranost nebrojeno puta do sada. Od Trap-a, do funky Boom Bapa, preko sporog, tvrdog Alchemist-astog Bapa, i tako dalje. Na ovom projektu se radi o jednoj nijansi old school beat-ova za koje mislim da su zapravo Flowdeep-ov signature stil beat-ova. Groovy, mračni, organski, nenapadni, pomalo muddy beat-ovi sa isključivo Ex-Yu samplovima. Na Ljevorukom EP-u gostuju i standardni članovi Tvrdokora: Geralt, Tibor i Žaegulj, koji su također zakopali svoje versove. Ukratko, ugodno sam iznenađen ovim projektom. Vrlo konkretan Boom Bap i napokon neko svježe ime na sceni! Uostalom, toplo preporučujem da sami bacite uho na projekt i stvorite svoj dojam.Comments are closed.


0