Blackout Top News

oni

Dečki iz grupacije ONI odlučili su podijeliti svoje a’capelle i instrumental sa svojeg albuma ˝Lajtmotiv˝ o čijem je nastajanju snimljen i dokumentarac. Ovime su omogućili svim mladim glavama da snime svoju priču na Kolak- ove beatove . Osim na MC- eve mislili su ovim putem i na kreativce koji su imali drugačiju ideju za realizaciju muzičke pozadine njihovih pjesama.

Prva stvar koja je doživjela svoj remix je ˝Sto posto ja˝ koja je nastala kao produkt kreativnog rada Daci-ija, a stvari je dao oštri boom- bap prizvuk koji se dobro uklopio uz priču koju su nam kroz tu pjesmu ispričali Kali, Jantar i Scriptor.

Pjesmom ˝Demoni˝ odlučio se poigrati Chigliak koji dolazi iz Splita. Odlučio je ostati pri zvukovima koji stvaraju mračnu atmosferu koju insinuira i naziv same pjesme. Inovativno se poigrao s pozadinskim zvukovima koje ovaj beat barem dijelom odmiče od kategorije mračnih beatova.

Ovo su prvi uradci pojedinaca koji su odlučili probiti led . Zasad nije objavljena ni jedna novo realizirana priča na Kolakovu pozadinu . Možda se nitko ne želi izlagati rekonstrukciji nečega što je u originalu veoma lirički moćno, a možda samo kreativci trebaju malo više vremena kako bi napravili nešto što bi moglo parirati kvaliteti originalnih stvari.Comments are closed.


0