Blackout Top News

Straight Outta Compton

Film koji je na američkom tržištu napravio boom i u prvom danu svoje projekcije za duplo isplatio svoj budžet, je na čuđenje domaćih fanova i onih koji prate pop kulturu bio uskraćen projekcije na našem području. Razlozi tome su bili, kako nam javljaju, tehničke prirode, te film uopće nije bio ponuđen u sustavu. Nakon što je film napravio takav hype, bilo je očigledno da apsolutno mora doći i na naše platna. Doduše, zbog cijelog procesa s velikim kašnjenjem, mnogi su ga gledali već doma, uglavnom na lošim rippanim verzijama s neta, a neki (oni rijetki) su skočili u ljubljanska kina. Osobno i sam nisam mogao izdržati, ali sam sa zadovoljstvom otišao u Cinestar ponovno ga pogledati s društvom, za potpuni doživljaj. Isto to, pogotovo za film koji uključuje bezbroj akcijskih i koncertnih scena, preporučujem i ostalima zbog surround sounda i najbitnije, velikog platna (umjesto da kao i većina stišćete oči pred laptopom, no svakom svoje).

Film vam neću spoilat, a neću vam ni davati svoju analizu filma, mišljenja o scenama, itd, itd. Samo ću napisati da su svi glumci na razini, da ima izuzetno emotivnih trenutaka i da je scenarij vrlo dosljedan. O tome vam mogu i reći ocjene IMDB-a, 8.2 i (opet kažem) tako dalje.
Film je meni kao reperu i mom reperskom/hip hop društvu ostavio veliki utisak, zbog toga što često proživljavamo iste emocije prema glazbi i borbi s njom, a naravno i zbog same težine ove priče za Hip Hop u globalu. Priča o jednoj hrabrosti, glazbi i životu u borbi, Straight Outta Compton je klasik Hip Hop priča. Vjerujem da će biti i zanimljiv i onima koji ne žive Hip Hop kao mi, zbog kvalitete ovog filma i ne sumnjam da ćemo dobiti još pokojeg Hip Hop fana zbog ovakvih projekcija!
S toga, ako još niste bili u kinu s ekipom, pozivam vas da doživite ovaj film kako spada i uživate u dvoranama Cinestara. PS: ako išta, zabavit će vas prijevod titlova!

Trailer:Comments are closed.


0