Blackout Top News

Tipke klavira daju ritam za energične pokrete, plesne vratolomije prate Bachovu fugu…Red Bull Flying Bach okrenuo je svijet naopako i spojio ono što se činilo nespojivim – klasičnu glazbu i breakdance. Europska turneja 2011. bila je rasprodana, a sada je vrijeme da najnevjerojatniji spoj kulturnog naslijeđa nadahne publiku diljem svijeta. Ansambl čiju osnovicu čine četverostruki breakdance prvaci, berlinska skupina Flying Steps, s predstavom Red Bull Flying Bach svjetsku turneju započinje 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a nakon Hrvatske slijedi još 12 zemalja Bliskoga Istoka, Azije i Europe.

Više u nastavku posta.

Suprotnosti se zaista privlače! Svjetske breakdance legende, skupina Flying Steps, i operni redatelj Christoph Hagel, svijetu će u 70-minutnoj predstavi pokazati da se energične breakdance figure s baroknim fugama Johanna Sebastiana Bacha slažu kao prst i nokat, a publika diljem svijeta imat će priliku opušteno uživati u čarobnom ugođaju, baš kao uz glazbu dobro ugođenog klavira. Granice su zauvijek pomaknute. Notu po notu, korak po korak, uz klavir, čembalo i ritam elektronske glazbe, ansambl će plesnim figurama preskakivati granicu između ozbiljne glazbe i moderne urbane kulture mladih, povezujući ih onako kako se dosad činilo nezamislivim. Publika će vidjeti i čuti jednu predivnu, nesvakidašnju priču koju će dugo pamtiti.
Prva je, europska turneja predstave Red Bull Flying Bach 2011. oduševila i publiku i kritičare. Sva su mjesta bila rasprodana, a za jednu od predstava u rekordnom roku od svega 50 minuta.
U Europi su granice pomaknute, a sad je vrijeme da spoj baroka i breakdancea osvoji svijet.

O vlastitoj predstavi u nesvakidašnjem stilu skupina Flying Steps je dugo maštala, a dugogodišnja suradnja s Red Bullom je okrunjena i njihov je san dobio krila s kojima će obići svijet. Osnivač skupine, Vartan Bassil, objašnjava da su se raniji pokušaji povezivanja breakdancea s klasičnom glazbom svodili isključivo na kombinaciju pokreta i ritma. Red Bull Flying Bach je,objašnjava Bassil, nešto sasvim drugačije, jer plesači daju mnogo više od plesa. Udahnuli su život Bachovom Dobro ugođenom klaviru, i pred očima publike pokretom pričaju priču. Redatelj Christoph Hagel dodaje kako se publika od Hrvatske do Japana u predstavu može lako uživjeti, a breakdance figure sjajne su baš kao i Bachove fuge!“

S neskrivenim veseljem možemo najaviti da Red Bull Flying Bach na svjetsku turneju kreće upravo iz Hrvatske! Prva će se predstava održati 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a uslijedit će još dvije predstave u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 5. i 6. svibnja. Nakon Hrvatske, skupina Flying Steps će do kraja godine nadahnuti publiku u još 12 zemalja, a raspored svjetske turneje donosimo u nastavku.

Red Bull Flying Bach svjetska turneja 2012.:

Hrvatska

Pula: 3. svibnja, Istarsko narodno kazalište

Zagreb: 5.-6. svibnja, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Gruzija

Tbilisi: 13.-14. lipnja, Shota Rustaveli National Theatre

Norveška

Oslo: 15.-16. rujna, Oslo Concert Hall

Libanon

Beirut: 22.-23. rujna, Casino Du Liban

Katar

Doha: 25.-26. rujna, Drama Theatre, Katara

Ujedinjeni Arapski Emirati

Dubai: 28.-29. rujna, Madinat Jumeira

Italija

Firenca: 3. listopada, Teatro Della Pergola

Torino: 6.-7. listopada, Teatro Carignano

Švedska

Stockholm: 12. i 14. listopada, Stockholm Concert Hall

Göteborg: 20.-21. listopada, Gothenburg Concert Hall

Ukrajina

Kijev: 26.-27. listopada, Ukrainian National Opera

Češka

Prag: 30.listopada – 1. studenoga, Karlin Theatre

Japan

Tokio: November 8.-9. studenoga, Orchard Hall

Osaka: 15.-17. studenoga, Osaka City Central Public Hall

Švicarska

Lausanne: studeni

Luzern: 5.-8 prosinca, KKL

Rusija

Moskva: prosinac

St. Peterburg: prosinac

Ulaznice za predstavu u Puli možete nabaviti na blagajni INK-a, a za predstave u Zagrebu na blagajni KD Vatroslava Lisinskog. U online kupovinu za obje lokacije možete krenuti s naše Red Bull Flying Bach početne stanice, internetske stranice redbull.hr/flyingbach.

U Puli su ulaznice podijeljene u tri kategorije: 55, 110 i 220 kuna. Prvospomenute dvije već su rasprodane, a u najskupljoj još ima oko 200 slobodnih mjesta! Požurite!Comments are closed.


0