Blackout Top News

Hip-hoperi, spremite se, jer dolazi nova runda Red Bull MC Battlea! Pozivamo sve freestylere i majstore sklapanja žestokih rima na licu mjesta da se oprobaju. U novom Crew Chapter formatu takmičenja battleovi će se, osim jedan-na-jedan, u polufinalu i finalu voditi i dva-na-dva. Ovog puta, pored MC-jeva boriće se i crewovi.

Red Bull MC Battle, hip-hop takmičenje u freestyle repanju, ponovo je tu. Event, koji je u prethodne dvije godine izazvao ogromno interesovanje u hip-hop zajednici i polučio veliki uspjeh, ide dalje i ove godine dolazi u novom Crew Chapter formatu. To i dalje podrazumijeva turnir po nokaut sistemu i borbe jedan-na-jedan u prva dva kruga. Eh, ali nova, poboljšana verzija Red Bull MC Battlea (RBMCB v.3.0 CC) ima jedan bitan upgrade: u polufinalu i finalu svaki MC na scenu poziva još jednog člana svog crewa, tako da će završni battleovi biti borbe dva-na-dva. Pravo učešća imaju MC-jevi iz BiH i Hrvatske.

Način apliciranja je manje-više isti kao i do sada, i krajnje je jednostavan. Na e-mail mcbattle@redbull.com.ba pošalji prijavu koja treba da sadrži: ime, prezime, nickname, naziv tvog crewa, kontakt telefon, grad iz kojeg dolaziš i link svog demo snimka na YouTubeu ili nekom drugom video servisu. Bilo bi poželjno da to bude video, no – ukoliko vam se kamera pokvarila ili vam je producent slomio nogu – biće dovoljan i audio snimak. Rok za slanje prijava je nedjelja, 4. novembar 2012. godine, do 23:59h.

Potom će petočlani žiri (pazi sastav): Phat Phillie (Blackout), Koolade, Frenkie, DJ Soul (Fm Jam) i prošlogodišnji regionalni šampion Sterma odabrati 16 najboljih koji će učestvovati na Red Bull MC Battle Crew Chapter 2012 turniru. Za prestižnu titulu najboljeg MC-ja (i crewa) oni će se boriti 10. novembra 2012. godine u Sarajevu.

Znate već i sami: na takmičenju će se više cijeniti rime osmišljene na licu mjesta, smisao teksta, konkretni odgovori na napade protivnika, duhovitost, flow, stil repanja i ponašanje na stageu. Manje će biti bodovani unaprijed pripremljeni tekstovi, a nikako neće moći proći vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi.

Za sve takmičare koje žiri odabare za učešće na takmičenju biće obezbjeđeni prevoz i noćenje na dan eventa u Sarajevu. A pobjednik, pored slave i titule šampiona Red Bull MC Battle Crew Chaptera 2012, kao nagradu dobija snimanje video spota za jednu pjesmu.

Još čekate?  1. turčin on October 18, 2012

    lopovi,lopovski sram vas bilo treba vas bojkotirat i ignorirat

  2. Bullybeograd on October 19, 2012

    Zasto kod nas u srbiji nemogu da se salju prijave , sto mi neidemo na regionalno?


0