Blackout Top News

Ožujak će definitivno biti u znaku Red Bull Music Academy 2011. – i to sa čak tri odlična plesnjaka uz odlične DJ-eve. Prvog se RBMA vikenda, točnije u subotu 12. ožujka, zabavljamo u zagrebačkom klubu Masters na još jednom izdanju programa Freilauf, uz domaćeg Jogardea i gosta iz Njemačke Gerda Jansona. On je među organizatorima ovogodišnje svjetske akademije u Tokiju, gdje će biti vodeći moderator mnogih predavanja. Gerdu će ovo biti treće gostovanje u Zagrebu, a prva dva su mnogima ostala u posebnom sjećanju.

Već sljedećeg vikenda, u subotu 19. ožujka, dogodit će se središnji event u sve popularnijem zagrebačkom klubu Grič. Domaćin je Eddy Ramich, a gost Ben UFO. On dolazi iz Velike Britanije i jedan je od najutjecajnih londonskih klupskih DJ-a . Popularnost mu raste iz dana u dan. Kombinirajući razne stilove – house i garage, dubstep i grime – sa bezvremenskim klasicima iz plesne glazbene povijesti, njegovi su nastupi nepredvidivi i inspirativni. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kao DJ na londonskom Rinse FM-u ima ulogu važnog promotora novih zvukova i producenata plesne glazbe. Odlični podcastovi i mixevi za Red Bull Music Academy Radio i Resident Advisor lansirali su ga do pozornica i DJ pultova širom svijeta pa Ben UFO sad nastupa uz velikane poput Kerrija Chandlera i Ricarda Villalobosa. Ulaz na ovaj središnji RBMA event neće se naplaćivati!!!

I treći vikend zaredom podsjetit ćemo vas kako se faza prijava za RBMA 2011. primiče kraju te ćemo tog 25. ožujka zaplesati u zagrebačkom klubu Sirup uz domaćeg Pytzeka i gosta iz SAD-a, Tima Sweeneya, službenog DJ-a kultnog DFA „labela“. Njegova radijska emisija, kao i „Beats In Space“ podcast, svakog tjedna privlači više stotina tisuća slušatelja iz cijeloga svijeta. Godinu dana nakon prvog ZG-nastupa u klubu Sirup potvrdit će svoju neupitnu kvalitetu.

Na svim tulumima moći ćete od naše ekipe dobiti detaljnije informacije o instituciji Red Bull Music Akademije. Očekujemo vas u velikom broju na odličnim zabavama ovoga mjeseca, a svima koji će se prijaviti za tokijski Red Bull Music Academy 2011. želimo puno sreće.

Više informacija o tokijskom RBMA potražite u nastavku posta.

Red Bull Music Academy – Tokio 2011.

Posljednjih 12 godina Red Bull Music Academy putuje svijetom kako bi inspirirala različite tvorce i ljubitelje glazbe. Dva tjedna predavanja glazbenih veličina, studijskih snimanja, radionica te nezaboravnih noćnih tuluma nalaze se i u novom kalendaru. Odredište je Tokio. Pozivamo sve producente, DJ-e, vokaliste i glazbenike – prijavite se! Sve što vam treba je dobra volja.

Prošavši gradove poput Barcelone, Londona, New Yorka, Sao Paola, Cape Towna i Melbournea, ove godine Red Bull Music Academy stiže u Tokio. Odabranih 60 kandidata, podijeljeno u dvije grupe, doživjet će nezaboravno iskustvo druženja, učenja i razmjenjivanja znanja. Tokio nije nužno pretjerano predstavljati, jedan je to od najpopularnijih svjetskih gradova, fantastične ponude koncerata, klupskih svirki i klupskih programa. Glazba se ondje davnih dana ispreplela s tehnologijom upravo kroz popularizaciju opreme poput Korgovih sintesajzera, Rolandovih ritam mašina, Akai samplera, Pioneer mixera, ili od starog dobrog walkmana do Tenori kontrolera. I taj se utjecaj širi svjetskom glazbenom pozornicom.

Želite li osjetiti ovo? Nema problema , uputite se na stranice Akademije www.redbullmusicacademy.com i skinite prijavnicu. Ugodno se smjestite i odgovorite na pitanja. Nema pravih odgovora ili trik-pitanja, jednostavno odgovarajte po osjećaju jer akademiju zanima vaša glazbena filozofija, čemu stremite i o čemu sanjate, što vas ranim jutrom pokreće iz kreveta. Ne bojte se biti bolno iskreni ili napisati neki loš vic, formular služi isključivo u svrhu odabira kandidata!

Vaša prijava mora sadržavati CD sa snimljenim materijalom od cca 30 minuta (DJ mix, odabir vlastite produkcije ili, recimo, odabir stvari koje vas najbolje opisuju u ovom trenutku) i dvije fotografije, jednu „klasičnu“ fotku za putovnicu i jednu običnu, svakodnevnu. Sve, zajedno s prijavnicom pošaljite na adresu navedenu u prijavnici. Puno vam sreće želi hrvatski Red Bull Music Academy tim!Comments are closed.


0