Blackout Top News

norman jay

Prošlog je tjedna u Šibeniku uspješno održan još jedan Terraneo, a Red Bull Music Academy stage ugostio je 14 izvođača koji su publiku tri noći držali na nogama.
Tokimonsta, Kyodai, Norman Jay, Mad Mats, Eddy Ramich samo su neka od imena čiji je glazbeni izbor oduševio ljubitelje kvalitetne glazbe i zabave.

U nastavku posta pročitajte cijeli članak.

Prošlog tjedna u srcu Dalmacije, točnije u Šibeniku, održan je Terraneo festival koji je ugostio velika imena svjetske glazbene scene i tako privukao nemali broj domaćih i stranih posjetitelja. Entuzijastima željnima sofisticiranog plesnog zvuka sva tri dana festivala Red Bull Music Academy stage bio je oaza izvođača, DJ-a i producenata koji su im predstavili raznolikost glazbenih dimenzija.
Pozornica pod otvorenim nebom, fantastičan 3D mapping i publika koja nije prestajala plesati do ranih jutarnjih sati bili su savršena kombinacija za rasplesane tople ljetne noći. Renomirana imena glazbene mape svijeta i regije svojim pristupom glazbi s publikom su podijelili ideju raznovrsnosti koju Red Bull Music Academy njeguje već 15 godina. Trodnevni glazbeni spektakl bio je u rukama 14 izvođača.
Sjajno otvaranje započelo je s duhom Good Times Soundsystema legendarnog Sir Normana Jaya, koji je trosatnim setom publici priuštio putovanje klasicima soula, funka, reggaea i housea, a prepuni podij glasno je pozdravio njegov eklektični i izrazito plesni glazbeni izbor. Energični set sestara MayaVanye uspješno se rasipao različitim glazbenim žanrovima, a nakon njih predvodnici čikaškog zvuka DJ Rashad i DJ Spinn svojim prvim nastupom u Hrvatskoj jukestepom i footworkom zapalili su posjetitelje. Prva noć festivala završila je u sjajnom raspoloženju za koje je bio zaslužan hrvatski producent i DJ Petar Dundov, s čijeg lica osmijeh nije silazio, kao ni s lica mnogobrojne publike koja je uz njegovu glazbu dočekala prve zrake sunca.
Drugog dana festivala odličnim live nastupom Davor O predstavio je svoje nove autorske radove, a Jesse Boykins III nakon njega se popeo na stage i masu očarao svojim nevjerojatnim vokalom. Audio InFunktion prodrmao je plesni podij freestyle mashup setom, a kao jedine dame večeri bile su predstavnica hrvatske beats scene Maja Milich te Tokimonsta, producentica iz L.A.-a, koja je kao zvijezda večeri sve prisutne oduševila dinamičnim nastupom i duhom. Zatvaranje stagea pripalo je Rustamu Ospanoffu i njegovoj razigranoj selekciji kroz puna dva i pol sata.
Treći i posljednji dan na pozornici je okupio kolege i dugogodišnje prijatelje. Jan Kinčl Zero prvim taktovima već je nagovijestio kakav će biti ostatak noći. Eddy Ramich i Mad Mats svaki svojom izvrsnom selekcijom nekadašnjeg i današnjeg house zvuka i DJ vještinama stvorili su magičnu atmosferu, a španjolski bratski duo Kyodai nastupom uživo hrvatskoj publici pružili su nezaboravan zvučni doživljaj. Mad Mats, Eddy Ramich i Rustam Ospanoff u back2back varijanti proputovali su kroz glazbenu povijest, od prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnost i glazbeni maraton priveli kraju.
Red Bull Music Academy kroz kreativnost 14 izvođača, zvučni i vizualni spektakl i sjajnu kemiju s publikom na ovogodišnjem Terraneo Festivalu potvrdila je da se glazbi treba samo prepustiti i uživati. Jednostavnu formulu prihvatili su svi.Comments are closed.


0