Blackout Top News

Report: Europski dan jezika - Višejezično rap natjecanje

Autor teksta: Toni Flego

Prošli utorak, 27. rujna, uoči europskog dana jezika, održano je višejezično rap natjecanje u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. Na ovom specifičnom događaju, u organizaciji Europske Komisije Hrvatske, British Council Croatia, Talijanskog Instituta Zagreb te Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Učenici su se uz pomoć svojih profesora prijavili, napisali vlastite tekstove na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku na zadani instrumental, kako bi se na pozornici uz maštovitu koreografiju predstavili mnogobrojnoj publici.

Prije samog izvođenja pjesama, učenike su vodili i mentorirali reperi Tone Tuoro na engleskom, Miese Medusa na njemačkom, Toni Flego na talijanskom jeziku, a za vođenje programa bili su zaduženi Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental te DJ Chill. Osim mentoriranja i vođenja navedeni su reperi izvodili i svoje stvari, ali i ocijenjivali natjecatelje prema određenim kriterijima, kao što su tekst,flow, performans i koreografija.

I ovoga puta se pokazalo kako su ovakvi eventi doista potrebni kod nas, što zbog velikog interesa, što zbog inovativnog načina edukacije djece, koja su uistinu zahvalna, i kao natjecatelji, ali i kao publika.

U nastavku posta možete pogledati video kako je bilo na samom događaju.Comments are closed.


0