Blackout Top News

Osim M.I.A, Main Stage će posjetiti još jedna mlada dama koja je definirala žanr snažnih indie diva sa multikulturalnim zaleđem – Santigold.
Ravno iz Brooklyna, Santi White, danas poznata kao Santigold, postala je jedinstvena i inspirirajuća figura na suvremenoj glazbenoj sceni. U muzičkom svijetu probila se kao producent sjajnog albuma How I Do glazbenice Res, nakon čega započinje i samostalnu karijeru. Istoimeni debi album ove zvijezde iz 2008, kada se još uvijek zvala Santogold, lansirao je hit L.E.S. Artistes, i uvrstio je u jednu od najuzbudljivijih i najneustrašivijih izvođača u posljednjem desetljeću. Spomenuti singl magazin Rolling Stone je proglasio za drugi najbolji singl godine, dok je album pobrao pohvale zbog svog potpuno autentičnog novog zvuka i prijemčivih melodija. Uspjeh albuma prvijenca otvorio joj je put za suradnju s nekim od najboljih muzičara današnjice, kao što su Jay-Z, David Byrne, Major Lazer, Beastie Boys i mnogi drugi.

Trenutno Santigold radi na novom albumu koji bi trebalo izaći ove godine, a teaser za album izašao je prije nepunih mjesec dana u obliku singla Go, kolaboracije sa Karen O iz grupe Yeah Yeah Yeahs.

Uz Santigold potvrđen je i nastup DJ Muggsa iz grupe Cypress Hill.Comments are closed.


0