Blackout Top News

Sett je danas izbacio novi album u obliku besplatnog izdanja. Antiklimaks čine dva CD-a (ili foldera), a detaljnije informacije o albumu potražite u press release-u:

Slavni pisac Mark Twain još je davnih dana napisao: “Ne stavljaj na jedan kompakt disk ono što možeš na dva”.
I bio je u pravu.

Tom se mišlju očito vodio i Sett, čovjek zaslužan za velike disco uspješnice kao što su: “Portret jednog uma” i “Fantazmagorija lelujavosti”.Svoj je novi album naziva “Antiklimaks” zato podijelio na dva jednaka dijela. Kao srce zaljubljeno što se na dva dijela lomi ili pogača što je dobra baka dijeli sa unukom svojim.

Prvi se folder, prepun dragulja, sastoji od malih porcija zvonke radosti koje mjesto nisu pronašle ni na jednom od albuma koje je ovaj nadareni umjetnik, okretni plesač i pasionirani igrač kanaste, izdao tijekom godina svog glazbenog djelovanja. Naravno, tu se nalaze i neke novije pjesme, ali i remixevi za koje se pobrinuo gospodin Matt Davis, čovjek poznat ne samo ljubiteljima stare škole već i navijačima polo kluba sa univerziteta Yale gdje je Matt, ili Dirty Hairy, završio fakultet skreča.

Upravo na tom albumu možete pronaći i vokalne doprinose Generala Wooa, Kandžije, ali i španjolskog umjetnika Alejuandra Buendije.

Drugi je pak folder emocionalni tour de force prepun životnih istina kao što su: “Granica je nebo, mamu sam ti jebo” i “Žene vole gađati štakore”. Epohalno je to djelo i kvintesencijalni album novijeg vijeka, ali u isto vrijeme i posveta afganistanskom hrtu Labradoru kojeg je Sett izgubio baš u vrijeme nastanka ove ploče.

Sett je ovdje ugostio mnoge prijatelje koji su mu bili podrška u tom teškom razdoblju, ali i ljude koji su dijelili njegovu tugu za hrtom koji je nesebično položio život braneći ga od čopora bijesnih lisica koje su ga napale tijekom Međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber 2011.Tu se, uz neka već spomenuta imena, nalaze i mladi pjesnik Toxz, kompozitor i dirigent Phezz Beatz, a u nekoliko je navrata ugostio i 3ki Stila s kojim je prije dvije godine napisao maestralno ostvarenje “Krankšvester”. Djelo koje su kritičari jednoglasno proglasili “albumom”.

Ukratko, “Antiklimaks” je za hip-hop ono što je motika za domobrana, more za liječnika ili tabure za čaplju – nešto što je nemoguće razdvojiti bez ozbiljnih posljedica.

DOWNLOAD: Sett – Antiklimaks (Free Album)Comments are closed.


0