Blackout Top News

prtibeegeeskica

Prti Bee Gee, Ajs Nigrutin, Timbe, Bvana i DJ Rahmanee će u prosincu odraditi mini turneju po Hrvatskoj. 17.12. nastupiti će u Zagrebu u klubu Aquarius, 18.12. u Uljaniku u Puli i 19.12. u Stereo dvorani u Rijeci. U nastavku provjerite detaljniji info o svim izvođačima.

PRTI BEE GEE
Najkontroverznija srpska hip hop grupacija konačno dolazi u posjet našim krajevima. Šira javnost ih upoznaje 2001. g. kada izbacuju singl „Pajp“ s kojim su najavili svoju psihonautsku verziju hip hopa koja kulminira albumom „Grejtes thits“ 2002. godine.

I tko zna gdje bi im bio kraj da 2005. vuteng pčela ubojica nije ubola u mozak i usmrtila vođu benda Davora Bobića aka Moskrija.

Iako su ostali bez kreativne poluge i MC-a, Mikri Maus i Eufrat odlučili su ostati prti i poslije Moskrijeve smrti i nastaviti linijom koju je bend nacrtao još davnih dana. Te godine objavljuju tribute album naslovljen naravno „Moskri“, a dvije godine kasnije album „Točno u prepodne!!!“

Osim uspomene na hip hop fanatika koji neće biti s nama na koncertu očekujte PBG hitove u visokoenergetskim rafalima

BDAT DŽUTIM aka TIMBE
Poznat i kao onaj treći iz Bad Copy-a. Iako nije toliko eksponiran kao njegove kolege Ajs i Vikler i više je nego dobro poznat u gradovima ovog tour-a. Iako smo na Timbeta navikli gledati u paru s Nigrutinom i mikrofonom, u zadnje vrijeme sve više vremena provodi iza DJ pulta ili kompjutera.

Jedan je od glavnih sastojaka Bad Copy i 43zla i začin u mnogim drugim projektima ali još uvijek bez službenog samostalnog izdanja budući da je dugoočekivani LP „Timbetova zemlja“ iz 2004. Umjesto za izdavačku kuću izašao za internet. Ali kako stvari stoje do kraja godine promijenit će se i ta stavka u njegovoj biografiji znači provjerite na spejsu kako zvuče stvari s novog albuma.

Dakle MC, DJ, selektor, producent, sensei, dobri duh i prijatelj ili jednom riječju Timbe.

BVANA
Jedan od nastavljača 43 23 tradicije dolazi iz Lagune i zove se Bvana. Nakon solo albuma „Tko je krao jogurt“ iz 2006. i „Na nivou prosečne cigle“ izdanog ove godine, krajem ljeta podijelio je s Nigrutinom album „Fujznem Džigili“ koji je u cijelosti posvećen, a čemu drugom nego šašavom duhanu.

Bvana je karijeru počeo u grupi Supahouse koju je dijelio sa Sevenom i Strukom, njegov prvi solo album je već postao klasik srpskog repa, a njegova karizma izbacila ga je u TOP 5 srpskih MC-a danas.

Budući da je period 2004.-2008. g. proveo na sjeverno američkom kontinentu, jako se zaželio akcije i sigurno će biti najmotiviraniji da pokaže što zna.

AJS NIGRUTIN
Ajs Nigrutin je apsolutni car!

DJ RAHMANEE
Kud sve MC barabe tud i DJ baraba. Da ne poludimo od silnog hip hopa odvrtit će jedan d’n’b/jungle/dubstep set za kraj. I za ples naravno.

Rahmanee je jedan od nosećih stupova srpske d’n’b scene, jer osim DJingom bavi se i produkcijom plesnih hitova. Pjesma „Udarac“ na Viklerovom albumu i „Budjav lebac rmx“ na albumu grupe S.A.R.S širi njegov utjecaj na hip hop i reggae scenu i publiku.

Energični i plesni setovi u njegovoj režiji pomiču zabavu iza granica vaše izdržljivosti!  1. […] informacije o turneji provjerite ovdje. […]


0