Blackout Top News

Svi bi trebalo već da znaju da je ovo prvo zvanično hip-hop izdanje na prostoru bivše SFRJ ali ova pesma je zanimljiva i po tome što je na njoj jedna od prvih domaćih rap strofa, doduše na engleskom tako da se ne može smatrati baš pravim DOMAĆIM rapom ali, eto, ipak je rapovao čovek koji je odavde. Ime čoveka je Dudu Vudu (R.I.P.) i bio je član beogradske grupe Du-Du-A. (preslušajte stvari sa albuma Du-Du-A “Primitivni ples” iz 1983. – koliko se sećam tamo možda ima čak i neka rap strofa na srpskom)

No, bilo kako bilo, ono što je interesantno u vezi sa njegovom strofom je to što je ovo, po svemu što znamo, provereno prva represent strofa na našim prostorima. I to je nešto!
Što se tiče beatova oni su, kao i na celom ovom EPju, totalno on point – možda ne potpuno na nivou produkcije koja je rađena u NY 1984. ali sigurno na nivou hip-hop produkcije svuda van NY. Electro Funk/Breakbeat at its best for 1984!

U pesmi ćete čuti i jedan mnogo jak momenat – članovi grupe su intervjuisali prolaznike a, čini mi se, i pozivali telefonom ljude i pitali za prevod reči “breakdance” (i snimali sve to da bi ubacili u pesmu). Ima tu svakakvih odgovora… U svakom slučaju se čuje da im je bilo zabavno dok su pravili ovu ploču!

U nastavku posta provjerite spot grupe Master Scratch Band za pjesmu Computer Break, s istog EP-a naziva Dégout.  1. […] This post was mentioned on Twitter by Dragicevic Nemanja, Dragicevic Nemanja and DJ Independent, Blackout HipHop. Blackout HipHop said: New post: The 1st Yugoslav Hip-Hop B-Boy Electro Funk record from 1984! (http://bit.ly/9MSYjV) […]


0