Blackout Top News

TuhhtŠ - Klasika za zvučnik

Najnovije izdanje izdavačke kuće Lampshade Media dolazi iz Crne Gore. Njihov album Klasika za zvučnik od danas je dostupan na Deezeru.

TuhhtŠ (Bacili, Bičer, Psiho Mistik, Coa) je rep sastav iz Nikšića, uglavnom. ¼ je iz Kolašina (Bičer), trenutno nastanjena u Beogradu, pa je rijetko možete čuti uživo sa ostatkom grupe, ali je možete slušati doma. Izbacio je nekoliko singlova, a sprema jedan opasan EP. Ove ¾ možete viđeti po parku, bedemu, željezničkoj, selu, školi. Bacili i Psiho Mistik imaju po solo album iza sebe, Plan C (2013), i Mistična psiha (2007).

Bacili ima i nešto video uradaka u vidu sessiona, i jedan spot za pjesmu Jah fire. Jedni su od najodgovornijih za kompilaciju naVAMga (kasnije i kolektiv), koja se pojavila na tržištu 2009 godine pod pokroviteljstvom Trablmejker Erupcije. Nastupali okolo, u okviru granica, festivali, klubovi, pabovi, poljane, šume.

“Naš dugo najavljivani album Klasika za zvučnik je konačno spreman za zvučnike, ili zvučnici za njega. Na albumu se radilo od 2010/11-te godine, prošao je razne prepreke, sniman na raznim mjestima-improvizovanim gluvim sobama, pa je namjerno i sačuvan zvuk koji najbolje može dočarati naš trud i prenijeti informacije i energiju koju smo nesebično uložili kako bi album opravdao naziv. U pitanju je tuh htš zvuk, što vam dođe kao domaći boom bap.”

“A teme kojima se album bavi vezane su dosta za Cou, koji kucne beat preko kojeg se ne može pisati bilo šta, već mora duše da se stavi u tu liriku. Znači direkt iz duše o onome što vidimo, kako doživljavamo i nosimo se sa svakodnevnicom. Preispitivanje vrijednosti, moralnih i materijalnih, preko osvrta na nekadašnje rep glave u našem okruženju do testiranja novijih slušaoca sa našim zvukom. Coa, naš cijenjeni beatmaker, potpisuje svaki beat na ovom albumu. On je takođe većinom zaslužan za aranžman cijelog albuma, dok je finalnu produkciju, odnosno mix i mastering radio Jan Magdevski.”

Poslušajte.Comments are closed.


0