Blackout Top News

Večeras u Močvari “Turbina – Turbo Tribina” organizira event “Evolucija hip-hopa: Pogled kroz vrijeme”, gdje ce Phat Phillie, DJ Chill, Koolade, Tone Tuoro i Slavin Balen napraviti “breakdown” Hip Hop kulture/glazbe. Kroz večer vodi Velimir Grgić a upad je 0 Kn.

Facebook Event

Unazad nekoliko godina čini se da hip hop polako ulazi u krizu srednjih godina kakvu je rock glazba prolazila osamdesetih kada se od buntovničkog imidža prešaltala na mainstream prihvatljivost. Tako i hip-hop danas ne slušaju isključivo buntovni klinci bez dlake na jeziku, već i mnogi roditelji, dobro situirani poslovnjaci, prosječni tipovi bez gangsta zaleđa ili podrijetla, već naprosto zaljubljenici u ritam i rime.

Kakva je uistinu bila legendardna prošlost, kakva je aktualna sadašnjost i ima li hip-hop budućnost, pokušat će odgovoriti naši gosti, preciznije, legendarni Phat Phillie, DJ Chill, Koolade, Tone Tuoro i Slavin Balen, a u tome će im pomoći večerašnji MC Velimir Grgić, istaknuti novinar i fenomenolog, autor knjiga o Eminemu i urbanoj glazbi, koji se i sam okušao u repanju u sklopu projekta Vruće kitice Posse i Punk Rock Hrvati.  1. It‘s quiet in here! Why not leave a response?0