Blackout Top News

Prvo izdanje Terraneo festivala, koji se prošlog tjedna održao na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, ostavilo je odličan dojam na sve posjetitelje. “Dječje bolesti” koje su česte kod novih festivala ovdje su (uglavnom) izostale. Organizacija je bila na razini, ozvučenje i light vrhunski, ponuda bogata, dok su cijene bile festivalske ali i prihvatljivije nego na nekim razvikanijim festivalima u Zagrebu.
Raznovrsni line-up privukao je široku lepezu posjetitelja, no može se reći da je većina otišla zadovoljna s Terranea (osim ako nisu došli samo zbog La Roux koji su odradili vrlo kratak i hladan nastup). Nama je najzanimljivija bila Janelle Monae, koja je u pratnji svoga Arc orkestra odradila po mnogima i najbolji nastup na festivalu.
Janelle nije odradila tipičan koncert gdje se malo svira, malo ulizuje publici, još malo svira i ide doma. Ovo je više izgledalo kao kazališna predstava u kojoj svaka osoba na pozornici igra svoju ulogu od početka do kraja i gdje nema puno mjesta za improvizacije. Počevši od 10-minutnog medleya s kojim je otvorila show, slikanja na stageu, sjajne obrade I Want You od Jackson 5, pa sve do kulminacije s genijalnom izvedbom Come Alive, Janelle nikoga nije ostavila ravnodušnim.
U video prilogu iznad provjerite kako je Tightrope zvučala uživo, a u nastavku posta potražite još nekoliko snimki s ovog showa o kojem će se još dugo pričati.
Comments are closed.


0